Cum se vor încheia mediile elevilor în anul școlar 2019-2020. Precizări importante de la ministrul Educației

Rădulescu Valentin / 27.05.2020, 18:46
Cum se vor încheia mediile elevilor în anul școlar 2019-2020. Precizări importante de la ministrul Educației

Din cauza pandemiei create de noul tip de virus, elevii din România nu se mai întorc la școală până în septembrie, cu excepția celor aflați în clasele a VIII-a și a XII- a. Așadar, mediile acestora se vor încheia mult mai ușor. Ministrul Educației a publicat noile informații pentru închiderea mediilor din anul școlar 2019-2020.

Cum se vor încheia mediile? Ministrul Educației a făcut anunțul

Mediile școlare pentru anul 2019-2020 vor încheiate cu minimum două calificative/note, anunță Ministerul Educației pe pagina de Facebook. În acest an elevii nu vor mai susține lucrările scrise pentru semestrul II-lea, respectiv tezele. De astfel, elevii pot primi note pentru activitatea la cursurile online. Valorificarea pentru calificativul/nota online se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/ susținătorul legal. Ministerul Educației a publicat 8 situații în care mediile elevilor pot fi încheiate.

„Nu se vor mai susține lucrările scrise pentru semestrul al II-lea (#teze), iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note. Sunt prevăzute situații în care mediile elevilor pot fi încheiate.”, este mesajul Ministerului Educației și Cercetării pe Facebook.

Cum se vor încheia mediile elevilor în anul școlar 2019-2020. Precizări importante de la ministrul Educației
Cum se vor încheia mediile elevilor în anul școlar 2019-2020. Precizări importante de la ministrul Educației

Situațiile în care se vor încheia mediile elevilor

Ministerul Educației a publicat următoarele situații în care mediile pot fi încheiate:

  1. Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.
  2. Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.
  3. Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
  4. Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  5. Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.
  6. Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  7. Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.
  8. Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.
  9. Valorificarea activității on-line prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/susținătorului legal.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI