Cum se vor încheia mediile elevilor. Ce schimbări anunță Sorin Cîmpeanu

Ioana Bucur 04.11.2021, 23:37
Cum se vor încheia mediile elevilor. Ce schimbări anunță Sorin Cîmpeanu

Școala va reîncepe peste doar câteva zile, după vacanța de două săptămâni impusă de situația epidemiologică. Sorin Cîmpeanu a oferit, joi, noi informații despre condițiile în care se vor încheia, de fapt, mediile elevilor și schimbările din Ordinul de ministru ce va fi semnat vineri, 5 noiembrie.

Sorin Cîmpeanu, despre modul în care se vor încheia mediile elevilor

Cu trei zile înainte de sfârșitul vacanței școlare impusă de condițiile epidemiologice, Sorin Cîmpeanu a amintit elevilor că materia pentru examenele naţionale va rămâne „periată”, adică adaptată specificului acestui an şcolar.

„Materia pentru examenul naţional de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Naţională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an şcolar. Este deja periată programa de examen şi va rămâne periată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației a anunțat că vineri, 5 noiembrie, se va semna Ordinul de ministru ce va aduce mai multe schimbări în modul de organizare a activității didactice. Sorin Cîmpeanu a adăugat că se va micșora numărul de note necesar pentru încheierea mediilor elevilor.

„Mâine vom semna Ordinul de ministru cu micşorarea numărului de note necesar pentru încheierea situaţiei şcolare, la minimum două note. În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr minim de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note care vor avea împreună o pondere de 75 la sută.

Teza va avea o pondere de doar 25 la sută. Cu alte cuvinte, fiecare dintre cele două note pe care le obţin la clasă, cu prezenţă fizică sau în online, va avea o pondere mai mare decât teza. 75 la sută două note, 35,5 la sută ponderea unei note, mai mare decât ponderea tezei.

Pentru a explica foarte clar că teza nu mai este o pondere de 50 la sută cum era atunci când dumneavoastră sau eu sau alţii am dat. Dar teza va trebui dată cu prezenţă fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Cum se vor încheia mediile elevilor. Ce schimbări anunță Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Când se vor da tezele

Ministrul Educaţiei a subliniat că tezele vor putea fi date din data de 6 decembrie.

„Tezele se vor putea da începând cu data de 6 decembrie. Trebuie lăsat timp după vacanţă pentru acei elevi care nu reuşesc să obţină o medie de trecere, să îşi poată corecta situaţia. De preferinţă înainte de vacanţă. Ele pot fi date şi în cele două săptămâni de şcoală pentru gimnaziu şi liceu, dar este recomendabil să fie date înainte de vacanţă”, a mai declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că o condiție necesară pentru ca elevii să revină în bănci este ca pragul de vaccinare în rândul cadrelor didactice să fie de 60%. Sorin Cîmpeanu a precizat că acest prag a fost solicitat și de reprezentanții profesorilor prin sindicatele din învățământul preuniversitar și de cei ai elevilor.

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educaţiei,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe