Cum se va numi noul partid al lui Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu le-a oferit informația liderilor PSD

Iancu Andreea, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 20:39
Cum se va numi noul partid al lui Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu le-a oferit informația liderilor PSD

Pe 15 iulie, Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiţionată din închisoare, pe care Liviu Dragnea, a depus-o. Astfel, după executarea a peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD este din nou liber. În plus, acesta are planuri mari să revină în politică. Noul partid al lui Liviu Dragnea a fost dezvăluit chiar de către Marcel Ciolacu, actualul lider al social-democraților.

Marcel Ciolacu a oferit detalii despre noul partid al lui Liviu Dragnea

Vestea că Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a ieșit din închisoare a stârnit reacții din partea actualului șef al social-democraților, Marcel Ciolacu. După eliberarea condiționată a lui Dragnea, Ciolacu a declarat că nu există o cale legală pentru revenirea fostului lider în PSD. Conform regulilor prevăzute în Statutul partidului, Liviu Dragnea nu poate fi primit înapoi de către colegii partidului său de suflet. În plus, președintele PSD a adăugat că revenirea fi posibilă doar după expirarea termenului de interdicție.

În Statut este prevăzut un astfel de lucru: în momentul în care ești condamnat, automat nu mai ești membru de partid, a precizat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Cum se va numi formațiunea politică

Recent, liderii PSD au fost prezenți la ședința Consiliului Politic Național de la Neptun, unde, printre alte subiecte precum locul obținut în sondaje în fața PNL, a existat o discuție și despre fostul președinte al partidului, Liviu Dragnea. Conform unor surse, citate de digi24.ro, Marcel Ciolacu a vorbit despre noul partid al lui Liviu Dragnea.

A fost o discuție între colegi că ar exista această posibilitate, a declarat Marcel Ciolacu, la conferința de presă.

Ciolacu i-ar fi informat pe colegii săi de partid cu privire la faptul că Dragnea intenționează să își facă un partid, fapt care nu reprezintă însă un pericol pentru PSD, susțin sursele din cadrul ședinței. Se pare că Marcel Ciolacu le-ar fi spus celorlalți membrii social-democrați, că partidul lui Dragnea îl va avea drept partener pe Teodor Meleșcanu, formațiunea politică urmând să se numească “Alianța pentru România”. Alianța pentru România (ApR) a fost un partid politic înființat în 1997, care era condus la acea vreme de Teodor Meleșcanu, până în anul 2002, când a fuzionat cu PNL.

Cum se va numi noul partid al lui Liviu Dragnea
Codrin Ștefănescu a vorbit despre planurile lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: “PSD nu mai e partid”

Chiar după eliberarea din închisoare, Liviu Dragnea a declarat că nu exclude ideea de a reveni în politică. În plus, nemulțumit de modul în care PSD, partidul pe care odinioară îl conducea, arată în ultima vreme, Dragnea a precizat că se gândește la înființarea unui nou partid.

În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid, a declarat Dragnea la ieșirea de după gratii.

Pe de altă parte, Codrin Ștefănescu, fostul secretar al partidului, care a păstrat legătura cu Liviu Dragnea, a anunțat “vești bune în curând”, criticând totodată “noul PSD” al lui Ciolacu. De asemenea, în cadrul unei alte intervenții, Ștefănescu menționa că a discutat cu Dragnea “despre România, (…) falimente și săracirea intenționată a poporului român”, despre care susține că există soluții.

Mi-a zis că lucrurile pot fi reparate și trebuie să credem cu toții în asta! În curând va ieși la tv și va explica ce, cum și când, a mai scris Codrin Ștefănescu.