Cum se simte Regele Charles, după ce a început tratamentul împotriva cancerului. Noi detalii despre monarh

Emanuela Pană 26.03.2024, 16:20
Cum se simte Regele Charles, după ce a început tratamentul împotriva cancerului. Noi detalii despre monarh

Regele Charles este ”frustrat” de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer. Monarhul este dornic să revină la normalitate, potrivit celor declarate duminică de nepotul său, Peter Phillips. Află mai multe despre cum se simte Regele Charles, după ce a început tratamentul împotriva cancerului, mai jos.

Cum se simte Regele Charles după ce a început tratamentul?

Monarhul în vârstă de 75 de ani a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestui an, iar Peter Phillips – care este singurul fiu al prințesei Anne și al primului ei soț, căpitanul Mark Phillips – a dezvăluit acum cum face față Charles tratamentului său.

Vorbind pentru Sky News Australia, Peter a declarat: ”Este bine dispus. Cred că, în cele din urmă, este extrem de frustrat. Este frustrat că nu poate continua și face tot ceea ce vrea să poată face. Dar este foarte pragmatic și înțelege că există un timp în care trebuie să se concentreze pe el însuși”.

Charles este dornic să se întoarcă la unele dintre îndatoririle sale regale, chiar dacă a fost sfătuit să nu o facă. ”Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea – medicii şi asistentele sale – pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta”, a dezvăluit nepotul regelui.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a şi fiul prinţesei Anne, a mai spus pentru sursa menționatoă că regele e dornic să revină la normalitate.

”Așadar, mesajul principal ar fi că, în mod evident, este foarte dornic să revină la o formă de normalitate”.

Citește și: Lucruri mai puțin știute despre Regele Charles. Este primul monarh care a mers la școală și este pasionat de artă, în special de Shakespeare

Monarhul este ”frustrat” de ritmul în care se recuperează

Regele Charles al Marii Britanii este nemulțumit de evoluția recuperării sale după ce a fost diagnosticat cu cancer. ”Probabil că este frustrat că recuperarea durează mai mult decât și-ar dori el”, a spus Peter.

Cum se simte regele Charles?
Regele Charles, frustrat de ritmul in care se recupereaza

Diagnosticul de cancer al lui Charles a fost făcut public pe 5 februarie. ”În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer”, se arată într-o declarație a Palatului Buckingham.

”Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle față de public. În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital.

El rămâne în totalitate pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la serviciul public. Majestatea Sa a ales să-și împărtășească diagnosticul pentru a preveni speculațiile și în speranța că va ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, a clarificat Palatul.

Vezi și: Se împacă Prințul Harry cu Regele Charles?! Condiția pusă de soțul lui Meghan Markle

Regele Charles speră să participe la o slujbă de Paște, duminica viitoare

Monarhul în vârstă de 75 de ani speră să participe la slujba de Paște de la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor duminică. Cu toate acestea, slujba va fi la o scară mai mică decât de obicei, ca urmare a sfatului medicilor de a limita numărul de persoane cu care ar trebui să intre în contact în timpul tratamentului său.

Apariția Regelui nu va fi confirmată până la sărbători, relatează People.

Regele Charles ”evoluează bine” în cadrul tratamentului său, și există o ”încredere amplificată” având în vedere tratamentul sofisticat pe care îl primește suveranul, a declarat o sursă regală pentru sursa menționată.

”El este pozitiv, medicii sunt optimiști”, adaugă sursa regală.

Recentele ieșiri ale Regelui Charles au fost limitate de medici la un număr mic de persoane, dar pe măsură ce se apropie vara, s-ar putea desfășura mai multe evenimente în aer liber, precum Trooping the Color, celebrarea publică anuală a zilei de naștere a monarhului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...