Cum se simte acum băiatul din Iași, rănit grav de colegii de la școală, după ce a fost lăsat să cadă în gol

Aurora Popa 12.03.2021, 17:21
Cum se simte acum băiatul din Iași, rănit grav de colegii de la școală, după ce a fost lăsat să cadă în gol

Băiatul din Iași rănit grav de colegi. Elevul de 13 ani, care învață la Colegiul Tehnologic„ Ion Creangă” din Pipirig, care a fost aruncat în sus de mai mulți colegi de școală și lăsat să cadă la sol este internat la Spitalul pentru Copii „Sfanta Maria” din Iași.

Cum se simte băiatul din Iași, rănit grav de colegi

Evoluția este una favorabilă spun cadrele medicale care îl îngrijesc acum pe băiat. Copilul rămîne în continuare internat la secția de Anestezie și Terapie intensivă. Acesta a căzut cu capul de pardoseală și a rămas inert, însă medicii spun că acum este conștient, deși a avut câteva perioade dificile.

Am primit în cursul gărzii un copil, băiețel. Cu traumatism cranio-cerebral, cu cădere de la înălțime care a necesitat supraveghere și instituirea terapiei intensive, în secția ATI a spitalului. Este în contiunare sub supravegherea noastră uși rmează să se efectueze investigațiile imagistice conform protocoalelo. Sperăm în continuare la o evoluție bună. Copilul a fost conștient încă de la venirea în spital. A avut niște perioade un pic mai dificile, dar acum este stabil, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvînt Spitalul de Copii Iași.

Inițial, copilul a fost dus la dispensarul comunal, unde a fost consultat de medicul de familie care a sunat la numărul unic de urgență 112.

Cum se simte baiatul din Iasi, ranit grav de colegi
Baiatul din Iasi, ranit grav de colegi

De acolo, în jurul orei 15:00, pacientul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Avea mai multe leziuni la nivelul capului, cu pierderea cunoștinței și hemoragie pe ureche, potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Neamț. Medicii de la Târgu Neamț l-au stabilizat și au cerut transferul de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria Iași.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean din Neamț, prof. Mihai Obreja, a transmis că directorul școlii unde s-a petrecut incidentul va face verificări pentru a vedea cu exactitate cu s-a întîmplat totul și ce reguli au fost îcălcate.

Evenimentul nefericit s-ar fi petrecut ieri, în timpul pauzei de la ora 13. Victima ar fi intrat în jocul celor de clasa a VIII-a. Acesta a fost aruncat în sus, însă la coborâre nu a mai fost prins de colegii mai mari și s-a lovit violent de podea. Acum, la nivelul școlii se fac cercetări, iar luni șeful ISJ Neamț spune că va merge personal în unitatea școlară.

Polițiștii au deschis și un dosar penal, deocamdată în rem. Vor fi audiați colegii elevului rănit, dar și cadrele didactice.

Urmăriți Impact.ro și pe