Cum se înțelegeau, de fapt, regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Relația inedită dintre cele două

Andra Daoud 09.09.2022, 10:47

Regina Elisabeta a II-a, cel mai emblematic lider din lume, a încetat din viață joi, 8 septembrie. De-a lungul domniei de 70 de ani și al vieții de 96, Majestatea Sa a cunoscut unele dintre cele mai importante personalități ale lumii și a ținut de multe ori primele pagini ale celor mai importante publicații. Dincolo de întâlnirile formale, relațiile cu ceilalți membri ai familiei regale au fost întotdeauna de interes pentru presă, dar și pentru supuși, mai ales relația dintre regină și prințesa Diana.

Ce relație au avut, de fapt, Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana

Diana, Prințesa de Wales, după titulatura oficială, prințesa inimilor, după titulatura pe care a primit-o datorită popularității sale, a fost prima soție a Prințului Charles, actualmente Regele Charles al III-lea. Diana a intrat în familia regală a Marii Britanii la 29 iulie 1981, atunci când s-a căsătorit cu Charles. A devenit, astfel, nora Reginei Elisabeta a II-a și a primit titlul de Prințesă de Wales.

În timpul mariajului cu Charles, s-au născut cei doi moștenitori ai tronului, William și Harry. În jurul Prințesei Diana au circulat numeroase povești, unele cu iz de mit, altele adevărate. Unul dintre subiectele cele mai controversate a fost legat de relația dintre ea și Regina Elisabeta, cu atât mai mult în contextul în care Diana și Charles au divorțat în 1996.

Potrivit informațiilor prezente în presă și în biografii dedicate celor două, la început relația dintre Diana și regină a fost una formală. Suverana a primit-o în familia regală cu brațele deschise și i-a acordat încredere pentru a reprezenta monarhia în diferite situații. Diana a început să capete din ce în ce mai multă popularitate, să se implice în activități de voluntariat și se bucura din plin de atenția presei și de susținerea supușilor, lucru care i-a adus numele de „prințesa inimilor”.

Faptul că nu era o prințesă tipică și că de multe ori încălca protocolul regal, mai ales din punct de vedere vestimentar, nu ar fi fost însă pe placul reginei, spun gurile rele, iar relația dintre cele două a început să se răcească treptat.

Cum se intelegeau, de fapt, regina Elisabeta a II-a si Printesa Diana. Relatia inedita dintre cele doua
Diana, Charles, Regina Elisabeta si Printul Filip, salutand supusii de la balconul regal, la nunta din 1981

Cum s-a raportat regina la divorțul dintre Diana și Charles

Mariajul Dianei cu Prințul Charles s-a încheiat oficial în 1996, după 15 ani de când deveniseră soț și soție. În realitate însă, cei doi erau separați din 1992, dar nu depuseseră actele de divorț. Deși Diana era conștientă de relațiile extraconjugale ale Prințului, nu ea a fost cea care a cerut să divorțeze.

La 26 de ani de la despărțirea celor doi, un istoric regal susține că în spatele divorțului ar fi fost nimeni alta decât Regina Elisabeta. Potrivit acestuia, suverana nu era deloc mulțumită de faptul că Diana și fiul său stăteau în continuare într-un mariaj de conveniență, dar fiecare avea viața lui. Regina a luat atitudine și le-a cerut să se despartă oficial, dacă tot nu mai formau un cuplu.

„Regina a fost, de fapt, cea care a pus punct şi le-a spus că, dacă tot s-au despărţit, trebuie să şi divorţeze. E greu de spus dacă Diana şi-a dorit cu adevărat să facă asta. Din toate declaraţiile pe care le avem de la ea, tind să cred că i-a fost greu să accepte asta”, a declarat Emma Cooper, cea care a produs documentarul despre cea mai iubită prințesă din toate timpurile.

Deși Diana era conștientă de relația dintre Charles și Camilla, spera ca aceasta să se încheie în cele din urmă. După divorț, Diana a oferit un interviu în care a spus, scurt și la obiect, care a fost motivul despărțirii: „Eram trei în acea căsnicie și devenise puțin cam aglomerat”.

După divorțul din 1996, Diana a murit subit la 31 august 1997, în urma unui accident rutier tragic, petrecut la Paris, în timp ce se afla în mașină cu partenerul ei de la acea vreme. Au existat inclusiv teorii ale conspirației care au sugerat că regina ar fi avut o implicare în producerea accidentului, însă niciuna nu s-a confirmat.

Urmăriți Impact.ro și pe