Cum se îmbogățește Dan Barna. Șeful USR-PLUS are un sistem prin care face mulți bani

Ioana Bucur 20.07.2021, 11:03
Cum se îmbogățește Dan Barna. Șeful USR-PLUS are un sistem prin care face mulți bani

România are un vicepremier cu un simț dezvoltat al oportunităților financiare. Iată cum se îmbogățește Dan Barna. Șeful USR-PLUS are un sistem prin care face mulți bani.

Cum se îmbogățește Dan Barna

Declarația de avere a liderului USR-PLUS oferă câteva indicii despre modul în care se îmbogățește Dan Barna. Se pare că politicianul este un jucător pe piețele de capital. Acesta are plasamente în valoare de 1,45 milioane de lei, echivalentul a aproape 293.000 euro, în fonduri de investiții, atât de acțiuni cât și de obligațiuni. Barna este și investitor pe cont propriu la Banca Transilvania (10.340 lei), dar și la producătorul de piese auto Compa Sibiu (1.430 de lei).

Potrivit informațiilor din declarația sa de avere, ce a fost semnată pe 14 iunie 2021 și publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), șeful USR-PLUS are  2.144 de lei cash disponibil pentru tranzacţionare la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville în timp ce fondurile mutuale din portofoliul său sunt în mare parte la NN Investment Partners.

Dan Barna a intrat, astfel, într-un grup restrâns, puțini membri ai Guvernului investindu-și averea pe piața de capital.

Cum se îmbogățește Dan Barna
Dan Barna

Deranjat de lupta pentru putere din interiorul PNL

Recent, Dan Barna a afirmat că lupta pentru șefia PNL este „mai vizibilă și mai spumoasă” decât alegerile interne USR-PLUS.

„Este una vizibilă, este una mult mai vizibilă şi chiar mi-au spus mai mulţi oameni din zona media, din zona de analiză politică, că se aşteptau să fie mult mai gălăgioasă campania electorală din USR-PLUS şi sunt surprinşi că, de data aceasta, e mult mai vizibilă şi mai spumoasă, să spun aşa, dezbaterea din PNL”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Liderul USR-PLUS, a recunoscut că pregătirea pentru alegerile interne din PNL afectează coaliția de guvernare într-o oarecare măsură, dând și câteva exemple:

„Într-o oarecare măsură da, nu pot să spun că nu se întâmplă lucrul acesta. Prin faptul că multe decizii de reformă din programul de guvernare – vorbesc acum de cele care ne preocupă pe noi, pentru că lupta din PNL e legitimă – sunt întârziate. (…)

În Parlament, foarte multe dintre iniţiativele… să vă spun una care e chiar complicată şi care exact datorită campaniei electorale din PNL a fost blocată: acea lege a PSD-ului prin care nu pot fi vândute participaţii minoritare ale statului, ceea ce împiedică listarea la bursă a unor companii, ceea ce împiedică exact acea dezvoltare economică şi sprijin pentru zona economică pe care noi am promis-o.

Există un acord în coaliţie, toată lumea-– şi PNL, şi UDMR şi noi suntem de acord că acea lege comunistă prin care statul nu-şi poate administra resursele trebuie schimbată – iată că, din păcate, în PNL fiind puncte de vedere diferite, din păcate, nu s-a întâmplat lucrul acesta şi până la toamnă avem acest blocaj pe un subiect foarte sensibil şi foarte important asupra căruia, culmea, nu există diferend la nivelul liderilor coaliţiei, dar există în interiorul celui mai mare dintre parteneri puncte de vedere diferite care au blocat această activitate de deblocare economică”, a afirmat Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...