Cum se fură din spitale în timpul pandemiei. Ce a făcut directorul unității medicale din Brașov

Luiza Moldovan 21.05.2020, 17:12

Caz șocant la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov! Directorul financiar a fost reținut pentru 24 de ore, sub suspiciunea că a sustras mai multe materiale de uz medical și le-ar fi transferat la un cămin de bătrâni din Moeciu.

Haiducie pe timp de pandemie: a furat de la stat ca să ducă la privat

Sub cercetări se află și directorul, și alți medici, spun reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

„Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Brașov au dispus continuarea urmăririi penale față de cinci persoane, printre care și directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, divulgare de informații secrete de serviciu sau nedestinate publicității, fals intelectual săvârșit în forma instigării, uz de fals și delapidare. (…)”

Potrivit procurorilor, doamna director financiar contabil ar fi sustras scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele pentru a le transfera la căminul de bătrâni pe care-l conduce în Moeciu – Paradisul Montan. Produsele erau transferate cu ajutorul unui angajat de la unitatea medicală:

„În privința situației de fapt am reținut următoarele: în perioada februarie 2020 și până în prezent, în calitatea sa de directpr financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști, mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clini de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moeciu, cămin care era administrat, în fapt, tot de aceasta. Produsele erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală”.

Haiducie pe invers: a luat de la săracii de la stat ca să ducă la bogații de la privat!
Haiducie pe invers: a luat de la săracii de la stat ca să ducă la bogații de la privat!

A dat informații confidențiale și a dat concedii medicale fictive

Potrivit prim-procurorului Cătălin Moraru, care  a întocmit rechizitoriul,

„Suspecta ar fi dezvăluit informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente și, de asemenea, ar fi determinat o persoană fizică să obțină ilegal dreptul la concediu medical, efectuând în acest sens și demersuri pe lângă câțiva medici. Concediile erau, într-adevăr, luate în mod fictiv. Acesta, practic, îi îndruma care erau pașii de urmat pentru a obține respectivul concediu și, ulterior, efectua și demersuri pe lângă alți medici pentru a întocmi în fals aceste concedii medicale, medici care, de altfel, sunt și ei suspecți în aceasta cauză și pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu. (…) Deci doamna director a fost reținută pentru 24 de ore și se efectuează cercetări față de cinci persoane, printre care și medici”, a precizat Cătălin Moraru.

Urmăriți Impact.ro și pe