Nelu Tătaru amenință cu noi restricții după petrecerea din Herăstrău. Cum s-a enervat ministrul

Redacția IMPACT 17.05.2020, 18:59
Nelu Tătaru amenință cu noi restricții după petrecerea din Herăstrău. Cum s-a enervat ministrul

Tineri de mai multe vârste au ieșit sâmbătă seara în Parcul Herăstrău din Capitală fără să respecte regulile de distanțare socială. Ministrul Sănătății a comentat, duminică, în contextul aglomerației care s-a creat.

Nelu Tătaru, critică aspru românii care nu au ținut cont de reguli

În a doua zi de la relaxarea restricțiilor impuse pentru a gestiona epidemia de COVID-19, sute de tineri s-au adunat în Parcul Herăstrău din Capitală, unde stăteau înghesuiți la terasele care, aparent, au fost deschise în regim de „take to go”. Cu privire la acest aspect, Ministrul Sănătății spune repercursiunile ar putea fi grave, care ar putea duce la o serie de noi restricții.

Mai mulți tineri s-au adunat sâmbătă seara în Herăstrău, unde au ascultat muzică. Foto: captură video YouTube
Mai mulți tineri s-au adunat sâmbătă seara în Herăstrău, unde au ascultat muzică. Foto: captură video YouTube

„Țin să le amintesc tuturor că România, Guvernul, Ministerul Sănătății, populația, agenții economici sunt totuși în stare de alertă. Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei.

Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a explicat Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În ceea ce privește operatorii economici care nu respectă regulile, aceștia ar putea suporta o serie de restriciții impuse, inslusiv interdicții de funcționare. Fiecare unitate care va fi deschisă doar sub anumite reguli stricte, stabilite deja de Comitetul National pentru Situatii de Urgență.

„La orele 24:00 intră în funcție acea lege care a trecut și prin Parlament, urmând ca noi să luăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, cu toate regulile și măsurile”, a spus Ministrul Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe