Cum se fierbe orezul. Greșelile pe care trebuie să le eviți

Andreea Bisinicu 17.12.2020, 17:02
Cum se fierbe orezul. Greșelile pe care trebuie să le eviți

Cum se fierbe orezul. Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când pui orezul pe foc. Deși pare o operațiune foarte simplă, chiar banală, există un truc care face procesul să decurgă mult mai repede. Care este secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l știe, dezvăluit de cei mai iscusiți dintre bucătari.

Cum se fierbe corect orezul

Cum se fierbe orezul. Greșelile pe care trebuie să le eviți. N-ai fi crezut că faci o greșeală atunci când fierbi orezul, nu-i așa? Se pare că cele mai multe dintre gospodine nu procedează cum trebuie atunci când pun orezul la fiert. Marii bucătari și chefi au dezvăluit care este trucul ideal pentru ca orezul să fie fiert corect și imediat, pentru ca rezultatul să fie unul cel puțin delicios. Specialiștii spun că este esenţial să ştii că sunt câteva sute de tipuri de orez, motiv pentru care este indicat să citeşti cu atenţie modul de preparare al fiecărui soi în parte.

O greșeală foarte comună pe care o fac aproape toate gospodinele este că pun sare în timpul fierberii. Experții spun că acest lucru nu este necesar. Mai mult de atât, se pare că sarea duce la mărunţirea boabelor. Dacă vei face asta, automat orezul va fi lipicios, fără aspect și va fierbe mult mai greu. Nu uita, este foarte important ca orezul să fie foarte bine spălat înainte de a fi pus la fiert. Astfel, elimini praful, dar şi amidonul care duce la lipirea boabelor. Un alt truc recomandat de specialiștii în arta culinară este să ții orezul timp de 10 sau 15 minute în apă rece, înainte de a-l pune la fiert. Nu uita să verifici ce soi de orez este, pe etichetă, deoarece timpul de fierbere diferă de la un soi la altul. După ce l-ai fiert, pune orezul sub jet de apă rece și scurge-l prin sită.

Specialistii bucatariei internationale spun ca exista mai multe soiuri de orez, iar fiecare trebuie fiert intr-un anumit mod
Specialistii bucatariei internationale spun ca exista mai multe soiuri de orez, iar fiecare trebuie fiert intr-un anumit mod

Ce greșeli trebuie evitate atunci când fierbi orezul

Cum se fierbe orezul. Greșelile pe care trebuie să le eviți. Un truc foarte util, împărtășit de marii maeștri ai bucătăriei internaționale, este să știi la ce temperatură se fierbe orezul. Nu uita să pui orezul în apa clocotită, apoi vei da focul la minim. În această perioadă, orezul este una dintre vedetele Postului Crăciunului, deoarece foarte multe gospodine vor înlocui carnea cu orez în tocănițe și sarmale. În cazul în care doreşti să îl foloseşti pentru salate sau pentru prăjit, nu uita să răcești orezul foarte bine înainte.

Vasul în care îl fierbi este şi el un aspect important. Oala trebuie să fie cât mai adâncă pentru că orezul face spumă şi va tinde să dea afară. Pentru a nu avea surprize, ţine cont de acest truc. Cantitatea perfectă pentru o persoană este de 50-60 de grame în stare crudă, acesta triplându-şi greutatea după fierbere, potrivit celor de la playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe