Rețeta de varză cu orez și cârnați la cuptor este una de excepție. Chiar dacă pentru mulți oameni combinația dintre orez și varză pare destul de bizară, ei bine după ce au gustat din acest preparat au rămas fanii săi pe viață.
1 kg varză albă;
1 cană orez cu bob lung;
700 g cârnaţi de porc afumaţi;
1 ceapă;
1 morcov;
200 ml zarzavat roşii+ardei kapia;
500 ml zeamă de varză murată;
1 lg ketchup picant – de casă;
1 lgţ cimbru;
2 foi de dafin;
1 lgţ boia de ardei dulce;
piper boabe;
Delikat;
sare.
Cârnații se taie rondele, apoi se călesc, după care se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare. Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte totul timp de 2-3 minute, după care se adaugă orezul spălat.
Se adaugă roşiile, ketchup-ul, zeama de varză şi o cană de apă caldă, se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia de ardei dulce, piper boabe, Delikat şi sare, după gust.
Se ţine circa 10 minute pe foc după care se pune cratiţa în cuptor, timp de 20 minute. Se poate servi cu un ardei iute sau… orice, după preferinţe. Vă urăm poftă bună!