Cum se face pasca fără aluat. Rețeta care e preferata românilor pentru Paște

Stan Filon 03.04.2022, 10:12
Cum se face pasca fără aluat. Rețeta care e preferata românilor pentru Paște

În fiecare an, gospodinele fac tot ce le stă în putință să pună pe masa de Paște cele mai bune preparate pentru cei dragi. În ultima perioadă, a luat avânt rețeta de pască fără aluat. Se pare că este foarte în trend, deoarece este extrem de gustoasă și nu este foarte dificil de făcut. Adulții o iubesc iar copiii se dau în vânt după ea. Noi vă învățăm cum să gătiți cea mai simplă rețetă de pască fără aluat, dar și cea mai gustoasă.

Cum se face pasca fără aluat

Paștele bate la ușă, așa că trebuie să știm să gătim pască fără aluat. Este simplu de făcut, iar cu această rețetă vă veți impresiona familia și musafirii. Veți fi privită ca un adevărat cofetar, deoarece acest preparat arată foarte bine și este plin de gust.

Paștele va avea cu siguranță un alt gust, anul acesta, dacă vă decideți să faceți această rețetă, care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, alături de preparatele tradiționale de miel, de cozonac, dar și de ouăle roșii. Iată de ce aveți nevoie și cum se face, mai exact:

Cum se face pasca fara aluat
Cum se face pasca fara aluat

Ingrediente

  • 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)
  • 400 grame smântână normală
  • o cană cu zahăr
  • 4 linguri cu vârf de griș
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • 125 g unt topit și răcit
  • 7 ouă
  • 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • un vârf cuțit de sare

Cum se prepară pasca fără aluat

Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri. Se ia un bol încăpător în care se pune brânza de vaci și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie și se amestecă foarte bine cu telul, până când amestecul s-a omogenizat, apoi se adăugă stafidele.

Separat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, iar apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul, cu mișcări verticale. După această etapă, ne pregătim efect de copt.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, iar în timp ce așteptăm să se încingă cuptorul, pregătim o tavă rotundă. O tapetăm cu hârtie de copt, apoi turnăm compoziția, după care introducem tava la cuptor. Are nevoie de doar o oră de stat la cuptor, la foc mediu, pentru a fi gata. O scoatem atunci când se rumenește frumos. După ce o scoatem de la cuptor, trebuie să o lăsăm să se rcească bine, poate chiar până a doua zi. Vă urăm poftă bună și un Paște liniștit, plin de lumină!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...