Cum se face, de fapt, salata coleslaw. Ingredientele unei reţete delicioase

Badea Violeta, Mihai Roșoiu 24.08.2021, 12:43
Cum se face, de fapt, salata coleslaw. Ingredientele unei reţete delicioase

Ai poftă de o salată de crudități din varză albă la care se pot adăuga și varză roșie, morcovi cruzi, ceapă și multe alte legume? Ei bine, salata coleslaw este exact preparatul de care ai nevoie. Această garnitură este perfectă în combinație cu preparatele la grill sau cele din pui și constituie o masă sățioasă. E rapidă, e gustoasă și unde mai pui că se pregătește extrem de ușor.

Rețetă salată Coleslaw

Rețeta de salată coleslaw este extrem de apreciată în Statele Unite ale Americii, deoarece este foarte versatilă și se poate servi alături de foarte multe preparate.

Americanii preferă să o servească alături de carnea preparată la grătar, dar și lângă fripturi rumene la cuptor. Denumirea acestei salate vine de la olandezul „koolsla” care se traduce chiar salată de varză.

Reteta de salata coleslaw
Reteta de salata coleslaw

Ingrediente

  • doi morcovi mari
  • 60 de grame de maioneză
  • două linguri de lapte bătut sau smântână
  • două linguri de lapte
  • o varză mare albă sau roșie
  • o ceapă mică
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o linguriță muștar dulce
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • două lingurițe de oțet
  • două lingurițe de zahăr
  • piper, după gust

Mod de preparare

Rețetă de salată coleslaw se prepară foarte ușor. Menționăm că se poate folosi orice tip de varză, fie albă, fie roșie, sau chiar ambele, după gusturile fiecăruia. Pentru început se curăță varza, mai exact se îndepărtează frunzele ofilite, pătate sau rupte. Ulterior, aceasta se toacă cât mai mărunt, sub formă de fideluță.

Pentru a se mărunți se poate folosi fie un cuțit special, fie o mandolină. Atenție! Varza trebuie tocată simplu, fără să adăugați sare! Pentru acest tip de salată este foarte important ca fâșiile subțiri de varză să rămână crocante. Ulterior, morocvul se curăță cu ajutorul unei răzătoarea de dimensiune medie sau mare. Apoi, ceapa se toacă cât mai mărunt posibil. Toate ingredientele se așează într-un bol mare și se amestecă până se întrepătrund aromele.

Într-un vas mai mic se amestecă maioneza, laptele bătut, laptele și muștarul cu restul de ingrediente. Compoziția pe care am obținut-o se toarnă peste legume și se amestecă foarte bine. Recomandarea este să o răsturnați treptat, fiindcă aceasta trebuie să lege toate legumele care se regăsesc în compoziția acestei delicioase salate.

Salata Coleslaw este gata! Aceasta se introduce la frigider timp de cel puțin două ore înainte de a fi servită. Este o garnitură perfectă pentru preparatele din carne, în special pentru friptură. Spor la treabă și poftă bună!