Cum se curăţă adidaşii albi, de fapt. Trucul eficient şi simplu care îţi va salva încălţămintea

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 19.04.2021, 20:19
Cum se curăţă adidaşii albi, de fapt. Trucul eficient şi simplu care îţi va salva încălţămintea

Sunt accesoriul ce poate scoate o ținută din anonimat, tinerești și „cool”, însă nu ne putem bucura prea mult timp de ei în stare perfectă, așa cum îi luăm din magazin. Dar asta nu înseamnă că trebuie uitați undeva în spatele dulapului cu încălțăminte sau chiar aruncați. Învață cum se curață adidașii albi, de fapt, cu ajutorul unui truc simplu și eficient.

Cum se curață adidașii albi

Oricâtă grijă am avea pe unde călcăm, inevitabilul tot se produce. În timp ce mulți învață să se detașeze și să nu le mai pese dacă perechea preferată de adidași, ghete, cizme sau pantofi se murdărește, unii fac eforturi uriașe pentru a-și păstra încălțămintea într-o stare cât mai bună, iar pentru asta apelează la o tehnică bine cunoscută: se folosește o perie pentru a îndepărta murdăria vizibilă, se scot șireturile și tălpicii pentru a le curăța separat, se folosește un prosop mic și umezit cu apă pentru a îndepărta petele de murdărie greu accesibile și apoi se șterg ușor cu un prosop curat și fin.

Cele mai mari bătăi de cap apar în momentul în care avem de-a face cu încălțămintea albă. Dar nu trebuie să fie așa! Învață cum se curață adidașii albi folosind doar trei ingrediente banale: bicarbonat de sodiu, oțet și apă. Bicarbonatul se amestecă bine cu oțetul. Pasta formată se întinde pe toată suprafața adidasului, cu ajutorul unei perii, prin mișcări circulare. După câteva momente, vei vedea cum murdăria începe să se dizolve. Clătește totul cu apă curată și lasă adidașii la uscat.

Cum se curăţă adidaşii albi
Cele trei ingrediente de care ai nevoie pentru a curăța adidașii albi

Se spală sau nu adidașii în mașina de spălat?

Da, mașina de spălat poate fi un aliat de încredere, dar doar în anumite condiții. Încălțămintea sport, din materiale sintetice sau din nabuc, se poate igieniza foarte bine la cel mai scurt program și la cea mai mică temperatură. Trebuie precizat, însă, că adidașii nu ar trebui spălați în același timp cu alte prosoape, perne sau orice ar putea preveni sneakerșii să sară în cuva mașinii de spălat. La fel de important este să știm și ce cantitate de detergent trebuie folosită. Cu toate astea, cei mai mulți specialiști recomandă să evităm folosirea mașinii de spălat atunci când vine vorba despre încălțăminte, căci oricât de bune ar fi rezultatele după primele spălări, în timp, durabilitatea materialelor adidașilor scade din pricina acestei acțiuni.

Lucrurile nu sunt la fel de simple când vorbim despre încălțămintea de piele. Aceasta se curăță, cel mai bine, folosind o perie, un prosop mic, apă, soluție de curățare specială pentru acest tip de încălțăminte și o soluție cu efect waterproof. Folosește prosopul curat și puțin umed pentru a îndepărta particulele mici de murdărie. După acest pas, lasă încălțămintea să se usuce, apoi aplică soluția specială de curățare pe prosop și, folosind mișcări circulare, curăță încălțămintea. În final, aplică soluția cu efect waterproof pentru a da încălțămintei protecție.

Urmăriți Impact.ro și pe