Un grădinar a început să stropească legumele cu bicarbonat de sodiu. În câteva zile a remarcat o schimbare pe care nu o anticipase

Daria Petrescu 05.04.2021, 14:57
Un grădinar a început să stropească legumele cu bicarbonat de sodiu. În câteva zile a remarcat o schimbare pe care nu o anticipase

Se știe că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai apreciate alimente din casa oricărui om. Poate fi considerat fără probleme alimentul minune, pentru că te poate scoate dintr-un impas atunci când nu te aștepți. Pe lângă faptul că poate înlocui apa de gură, albește dinții sau înlocuiește deodorantul, bicarbonatul face minuni și în grădina personală. Cum? E bine, un grădinar a început să stropească legumele cu bicarbonat de sodiu și a avut parte de o surpriză neobișnuită.

Un grădinar a început să stropească legumele cu bicarbonat de sodiu, iar rezultatul a fost unul spectaculos

Bicarbonatul este ieftin, ecologic și la îndemâna oricui, pentru că nu lipsește din bucătăria numănui. Pe lângă importantele beneficii ce țin de igiena personală sau curățenie, Bicarbonatul este util și pentru grădina ta.  Astfel că, există modalități prin care să folosești praful, în grădina ta.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de omizi, iar grădinarul a aflat-o pe pielea lui. Speriat că legumele sale vor fi mâncate de omizi, acesta a făcut un mic truc cu bicarbonatul de sodiu, iar rezultatul a fost total neașteptat.

Cum poți pregăti soluția:

-amestecați 50% făină și 50% praf de copt și împrăștie-l peste suprafețele afectate. Odată ce omizile au inhalat acest acest amestec mortal, într-o zi, cel mult două, vei scăpa de probleme.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii

Curăță legumele și fructele

În cazul în care nu ați știut asta, bicarbonatul de sodiu curăță legumele și fructele. Se știe că bicarbonatul este unul dintre cele mai apreciate prafuri de curățare, însă, puțini știu cât de bine curăță legumele și fructele. Astfel că, rezolvi rapid problema după ce înmoi un burete umed în bicarbonat și apoi freacă bine leguma. După ce faci asta, clatește bine leguma sau fructul.

Alte beneficii ale Bicarbonatului de sodiu

Fă gargară cu apă şi bicarbonat de sodiu şi vei scăpa de aftele bucale, vei trata eventualele răni şi chiar respiraţia neplăcută.

-Calmează durerile şi arsurile gastrice

Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice şi pentru durerile de stomac. O lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă, va calma durerile şi arsurile la nivelul tractului digestiv.

-Combate gripa şi răceala

Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală.

Tratează candida

Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic, prin urmare poate lupta împotriva candidozei ce apare în cavitatea bucală, în gât și în interiorul și în zona genitală. Se recomandă gargară cu apă şi bicarbonat pentru gură şi gât şi spălături cu apă călduţă şi bicarbonat pentru zonele intime.

Scade aciditatea gastrică

Din cauza stilului de viaţă dezordonat şi a alimentelor de proastă calitate consumate, multe persoane tind să aibă în organism un PH acid, în loc de alcalin. Consecinţa este gastrita, apariţia acidităţii gastrice, a unei asimilări defectuoase a nutrienţilor şi blocarea toxinelor în organism.

Previne infecţiile urinare

O jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă se spune că ar fi reţeta care te scapă de infecţiile urinare. Bicarbonatul are rol antiinflamator şi este capabil să elimine bacteriile ce au provocat infecţia.

 

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe