Cum se coc corect ardeii. Această tehnică o folosesc doar cele mai harnice bucătărese

Daria Petrescu 01.09.2021, 09:30
Cum se coc corect ardeii. Această tehnică o folosesc doar cele mai harnice bucătărese

Prepararea ardeilor copți nu este deloc complicate, însă, trebuie să țineți cont de câteva reguli, pentru ca aceștia să iasă perfecți. În primul rând, alegeți cu grijă ardeii, care trebuie să fie cât mai cărnoși. Apoi, trebuie să știți că sunt multe metode pentru a coace aceste legume, însă una dintre ele face ca aceștia să fie mult mai gustoși. Cum se coc corect ardeii. Această tehnică o folosesc doar cele mai harnice bucătărese

Cum se coc corect ardeii

Ei bine, de cele mai multe ori, gospodinele aleg să coacă ardeii la cuptorul de la aragaz, sau pe o tablă pusă pe ochiul de la aragaz. Nu este o tehnică greșită. Însă există o metodă cu care nu veți da greș și veți prepara cei mai buni ardei copți. Această tehnică o folosesc doar cele mai harnice bucătărese. Aici vorbim de ardeii copți pe foc de cărbuni. Dacă nu ați încercat această tehnică, ar trebui să o faceți măcar odată.

Ce trebuie să știți:

– după coacere, decojire și curățare de cotoare și sâmburi veți rămâne cu 1/2 din cantitatea inițială de ardei cruzi

– din 1 kg de ardei cruzi rămân cca. 500 g de ardei copți curățați.

din 1,2 kg de ardei cruzi ies 2 borcane de 300 ml cu ardei copți pentru iarnă (în cazul în care vreți să păstrați legumele pentru mai târziu)

– Dacă-i puneți la congelator e mai simplu pentru că puteți face pungi mai mari sau mici, după nevoi.

– Alegeți ardei mai cărnoși, cu pulpa mai groasă și oarecum drepți

– Gogoșarii au randament mai bun dar se coc mai dificil datorită formei neregulate

-după ce s-au copt, ardeii se pun într-o oală, iar peste ei se presară sare. Vasul se acoperă cu un capac. Ei vor transpira în suc propriu și vor fi mai ușor de decojit.

-ardeii pot fi lăsați în vasul acoperit până a doua zi. Nu este grabă pentru decojirea lor.

Rețetă de ardei copți umpluți cu feta

Ingrediente

2 căței usturoi pisați

1 ceapă roșie mică

piper proaspăt măcinat

Foto: retetepractice.ro

1 linguriță oregano uscat

4 ardei kapia de marime medie-mare

200 g brânză feta

100 g brânză de vaci

50 g parmezan ras fin

Mod de preparare:

Pentru început, pregătiți toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână. Apoi, tăiați capacul ardeilor, fără să îl aruncați. Scoateți ușor cotorul și semințele. Spălați ardeii și lăsați-i la uscat.

Puneți brânzeturile în mixerul vertical, adăugați oregano si putin piper proaspat macinat. Se adaugă usturoiul dat prin presă, ceapa tocată și pasați totul până obțineți o compoziție omogenă. Am umplut ardeii cu crema de branză. Se pune capacul și se așează într-un vas termorezistent.

Se toarnă ulei de masline, cât sa fie fundul  vasului acoperit, apoi se acoperă vasul cu folie de staniol. Apoi, se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C primele 15 minute cu folie, apoi se scoate folia si se  lasă până s-au înmuiat.

Pe lângă faptul că au un gust bun, ardeii sunt și foarte sănătoși. Atât din cei copți cât și din cei cruzi, puteți prepara salate delicioase. Ardeii se folosesc la numeroase rețete și sunt recunoscuți pentru gustul lor special.