Cum se apără Marina Almășan în fața CNA, după pățania cu piesa indecentă de la TVR. Vedeta a trecut la atac! (exclusiv)

Corina Oprea 15.06.2023, 21:53
Cum se apără Marina Almășan în fața CNA, după pățania cu piesa indecentă de la TVR. Vedeta a trecut la atac! (exclusiv)

Marina Almășan este implicată într-un scandal de zile mari, de când TVR a fost somat public de CNA din cauza ei. Prezentatoarea TV a intervenit și a oferit explicații în ceea ce privește pățania cu piesa indecentă cântată chiar în emisiunea ei. Vedeta TVR face declarații incendiare pentru PLAYTECH Știri și spune că simte că situația ascunde multe lucruri necurate.

Marina Almășan critică dur CNA

Marina Almășan este implicată într-un scandal de proporții. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat Televiziunea Română, în şedinţa din data de 13 iunie, cu „somaţie publică” din cauza emisiunii prezentate de ea, unde au fost făcute glume considerate de CNA indecente și a fost difuzată o melodie cu tentă sexuală, așa cum spune instituția.

Marina Almășan susține că situația a fost prea exagerată, pentru că nimeni nu a avut intenții rele în emisiunea ei. Nu crede că glumele făcute au făcut apel la vreo categorie de oameni și nu au avut scopul de a defăima pe nimeni, motiv pentru care va apela la cei mai buni avocați pentru a afla adevărul, motivele exacte care au dus la o asemenea situație.

”Pot să vă spun că sunt siderată, pentru că mi se pare o exagerare, până la urmă este o emisiune de divertisment, până la urmă, umorul e umor, au invocat o lege care spune că nu ai voie să te atingi de minorități etnice, de sexe, până la urmă înseamnă că nici bancuri cu olteni nu mai avem voie să spunem, pentru că îi punem într-o lumină proastă pe olteni, adică, nu se poate, trebuie niște limite logice.

Emisiunea era, culmea, o emisiune educativă, a fost o destindere a unei discuții, care a fost cât se poate de serioasă, sunt siderată, aici cu siguranță sunt alte dedesubturi, iar eu și avocații mei căutăm să vedem care sunt aceste dedesubturi, nu exclud și o conotație politică a acestui scandal. Deocamdată, nu pot spune nimic, sunt în cercetări, sunt nemulțumită și că, din cauza mea, practic TVR primește sancțiuni, nici mie nu-mi pică bine, sunt cel mai logeviv om din TVR, și cu cele mai mari performanțe din TVR, sunt aici de 33 de ani, și, acum, să pățesc una ca asta, e inadmisibil și o să mă lupt până în pânzele albe, ca să văd exact care sunt dedesubturile acestei întâmplări, pentru că este totul foarte exagerat”, a declarat Marina, în exclusivitate pentru PLAYTECH ȘTIRI.

Marina Almășan îi ia apărarea lui Daniel Iancu

Cât despre Daniel Iancu, compozitorul piesei ”Olguța gelofila” interpretată în emisiunea ei, ”Rivalii”, pe data de 23 martie, Marina Almășan are numai cuvinte de laudă. Consideră că piesa era potrivită pentru acele momente, având în vedere că tema ediției era chiar lipsa de educație sexuală, iar piesa sa, într-o manieră amuzantă, descria perfect situația.

Prezentatoarea spune că piesa nu avea aere de pedofilie dacă era tratată ca atare și i se înțelegea sensul real. Declară despre artist că este un om serios, care are o familie frumoasă și care nu și-ar permite niciodată să facă piese într-un context negativ.

”Piesa se potrivea foarte bine, a fost în emisiune o discuție despre lipsa educației sexuale la tineret, deci, se potrivea perfect, pentru că asta face solistul Daniel Iancu. El este un om foarte serios, e părinte, e bunic, e un om responsabil, adică mi-a zis cineva că piesa are accente de pedofilie, doamne, iartă-mă, de unde accente de pedofilie? Numai dacă vrei să traduci cu rea-intenție.

Versurile sunt scrise de el. Dar, desprinse din context, poate că, într-adevăr, par surprinzătoare pentru TVR, care este asimilat unui post serios, sobru, axat pe cultură. Dar, dacă introduci melodia în contextul în care a fost introdusă în emisiune, până și membrii CNA, după ce i-am rugat să vadă contextul, au admis că e un context educativ și că nu mai pare atât de gravă, cum li s-a părut la început, când au ascultat doar melodia.”, a mai spus prezentatoare pentru Playtech.

Spune că va lua măsuri și deja a început câteva demersuri în acest sens. Alături de ea este, printre alții, și MEDIASIND, cel mai puternic sindicat din presă, care speră că o va ajuta în această situație dificilă.

Urmăriți Impact.ro și pe