Cum se alintau Elena și Nicolae Ceaușescu. Mărturisiri nebănuite despre cuplul de dictatori

Redacția IMPACT 24.02.2020, 15:40
Cum se alintau Elena și Nicolae Ceaușescu. Mărturisiri nebănuite despre cuplul de dictatori

Elena și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut în anul 1938 la scurt timp după ce dictatorul a fost eliberat din închisoare. E greu de spus că iubirea i-a făcut să fie nedespărțiți, având în vedere anumiți factori, pe care-i intuim cu toții, cert este că aceștia au format un cuplu până la moarte.

Cum se alintau Elena și Nicolae Ceaușescu

Soții Ceaușescu au făcut nunta pe 23 decembrie 1947, atunci când Elena era însărcinată în șapte luni. Motivul pentru care Ceaușescu ar fi ales să o ia de soție pe Elena este pentru că era o fată de origine sănătoasă, muncitoare, tânără și cochetă, dacă e să ne luăm după puținele sale fotografii din tinerețe. De atunci, cei doi au fost pretutindeni alăturați și de neclintit în fața poporului român, pe care l-au condus după bunul-plac.

elena ceausescu nicolae ceausescu, alint, cuplu, dictatori
Cum se alintau Elena și Nicolae Ceaușescu

De asemenea, cei doi au stabilit să-și spună până la moarte Nicu și Lenuța. Însă, se pare că Lenuța ar fi fost numele real al soției lui Ceușescu, pe care acesta și ș-ar fi schimbat înainte de căsătorie, împreună cu anul de naștere, Astfel, din Lenuța a devenit Elena, iar anul nașterii s-a modificat din 1916 în 1919. Tovărășei i se spune în popor Lenuța lui Briceag. Aceasta fusese poreclită după tatăl său, Nae Petrescu, un țăran cu stare care își deschisese prăvălie în propria casă, unde vindea printre altele și bricege.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost centrul puterii în România socialistă. În jurul lor se învârteau toate aspectele vieții românilor. Dar pe cât de dependenți ar fi trebui să fie aceștia față de cuplul de dictatori, ei, la rândul lor, erau dependenți unul de altul. Cel puțin, la început, când Nicolae și Elena erau încă niște simpli țărani săraci, care încercau să-și croiască o viață mai bună la București, în sânul Partidului Comunist, „programat” să pună mâna pe putere.

Fostul dictator și soția lui au rămas împreună până la moarte, în 25 decembrie 1989, când au fost executați. Se spune că în tipul procesului de la Târgoviște, Elena ar fi spus „Am luptat împreună, murim împreună”.

Urmăriți Impact.ro și pe