Cum a încercat Nicolae Ceaușescu să-și depășească cea mai mare frică. Detalii nebănuite din viața dictatorului

Diana Radu 15.02.2020, 12:54
Cum a încercat Nicolae Ceaușescu să-și depășească cea mai mare frică. Detalii nebănuite din viața dictatorului

Soții Nicolae și Elena Ceaulescu au fost niște oamenii dificili, iar acest lucru este confirmat de numeroasele mărturii relatate de oamenii din cercul lor de apropiați. La acestea se adaugă și anumite superstiții, dar și frici de care cei doi dictatori țineau cont cu sfințenie de fiecare dată.

Care a fost cea mai mare frică a dictatorului Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu, de pildă, era ipohondru, aspect care îl îndemna să devină extrem de restrictiv cu igiena personală. Acesta era germofob și mereu prefera să se dezinfecteze de fiecare dată când dădea mâna cu o autoritate. Însă, puțini știu că dictatorul comunist avea și o mulțime de frici, printre care teama de cifra șapte.

Controversa, spun surse apropiate familiei Ceaușescu, provine din faptul că Nicolae Ceaușescu se temea de fapt de asocierea nefastă a cifrei 7, care se regăsea în ziua, luna, dar și anul 1977 (07.07.1977, adică data morții mamei sale). Această însemnare conținea o potrivire absolut incredibilă a cifrelor șapte, de care liderul se temea.

nicolae ceausescu, dictator, frica, șapte
Care a fost cea mai mare frică a dictatorului Nicolae Ceaușescu

Dat fiind faptul că Nicolae Ceaușescu era ateu, nu avea credință în Dumnezeu, fapt pentru care s-a temut de tot ce ținea de divinitate. Arsenie Boca, de pildă, reprezenta o amenințare și o teamă, totodată, pentru el, prin capcaitate preotului de a prezice viitorul.

”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.

De asemenea, fostului lider comunist îi mai era frică și de aerul condiționat. Însă, această teamă nu era una de natură irațională neaprat, întrucât era cauzată și de câteva probleme de sănătate apărute în tinerețe. Din acest motiv, majoritatea clădirilor construite în pereioada când s-a aflat la conducere nu beneficiau de aer condiționat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe