Cum scapi rapid de anxietate. Soluția e simplă și nu costă nimic

Badea Violeta 22.06.2023, 11:58
Cum scapi rapid de anxietate. Soluția e simplă și nu costă nimic

Anxietatea este una dintre cele mai răspândite probleme de sănătate din Europa și nu numai. Este cauzată de anumite traume din copilărie, de un nivel ridicat de stres sau de probleme familiale. Ea ne condiționează viața și ajunge să ne limiteze fizic și psihic. Din ce în ce mai mulți oameni suferă de ea. Cu toate acestea, stoparea ei este extrem de simplă și nu costă nimic. Iată cum scapi rapid de anxietate!

Cum poți pune capăt anxietății? Iată ce au descoperit specialiștii

Anxietatea este una dintre cele mai răspândite tulburări din zilele noastre. Se estimează că aproximativ 300 de milioane de persoane suferă zilnic de această problemă, așa că nu ar trebui să te simți singur dacă te confrunţi cu ea.

În cele ce urmează îți vom dezvălui cum ai putea să scapi de anxietate. Specialiștii au descoperit asta de curând. Potrivit acestora, afecțiunea ar fi mult mai ușor de tratat dacă ar fi depistată la timp.

Astfel, ei propun ca adulții asimptomatici cu vârsta cuprinsă între 19 și 64 de ani, inclusiv femeile care sunt însărcinate sau se află în perioada postpartum, să fie testați pentru tulburări de anxietate, folosind chestionare și alte instrumente de screening.

Recomandarea a fost publicată, recent, de U.S. Preventive Services Task Force în JAMA, jurnalul Asociației Medicale Americane. De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, grupul a recomandat această metodă și pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Potrivit specialiștilor, noua recomandare poate ajuta cadrele medicale să evalueze, să diagnosticheze și să trateze mai devreme tulburările de anxietate, rezultând un prognostic mai bun pentru pacienți.

”Există o mulțime de pacienți care pot prezenta simptome, dar nu le aduc în discuție”, a precizat Michael Silverstein, vicepreședintele grupului de lucru, conform The Washington Post.

Citește și Cum să facă elevii față presiunii examenelor. Tehnica simplă în patru pași ce poate fi aplicată chiar la BAC sau Evaluarea Națională EXCLUSIV!

Cum poti scapa de anxietate
Cum poti scapa de anxietate

Cum mai poți scăpa de stres și anxietate

  • Rămâi activ
  • Utilizează aromoterapia
  • Controlează nivelul de cofeină
  • Petrece timp cu cei dragi
  • Folosește guma de mestecat
  • Scrie-ți sentimentele
  • Urmărește un film de comedie
  • Urmează un curs de yoga
  • Ascultă muzică relaxantă
  • Ia un animal de companie

Citește și Alimentul care favorizează depresia și anxietatea. Toți românii îl consumă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...