Cum pregătești un ou ochi perfect. Secretul folosit de bucătarii celebrii. Așa îți va ieși ca la carte

Badea Violeta 21.06.2022, 09:08
Cum pregătești un ou ochi perfect. Secretul folosit de bucătarii celebrii. Așa îți va ieși ca la carte

La prima vedere, pare simplu să prăjești un ou. Cu toate astea, unele persoane se feresc de acest lucru, pentru că este destul de dificil ca acesta să iasă perfect. Învăță cum să prăjești un ou cu finețe pe aragaz. Noi îți vom dezvălui câteva sfaturi și trucuri simple pentru a obține textura perfectă, indiferent dacă îți place un gălbenuș lichid sau unul mai ferm. Stăpânirea acestor tehnici adaugă versatilitate la micul dejun și face ca mâncărurile savuroase să fie mai interesante!

Cum să faci un ou ochi perfect. Secretul bucătarilor celebrii

În bucătăria multor români, ouăle omletă și ouăle prăjite sunt de bază. Multe persoane adoră ambele variante, niciuna dintre ele nu are cum să dezamăgească vreodată. Pur și simplu nu poți da greș cu ouăle, fiindcă se prepară extrem de rapid. Mai mult decât atât, acestea sunt ieftine și delicioase!

Iar pentru că ne dorim să te ajutăm, în rândurile următoare îți vom dezvălui câteva metode diferite de a face un ou prăjit, inclusiv varianta preferată de români. Da, ai ghicit, este vorba despre cel care are un albuș fraged, cu margini crocante și un gălbenuș auriu, minunat, care cere să fie spart cu pâine.

Nu este nevoie de prea multe pentru a pregăti un ou prăjit. O tigaie, o spatulă cât mai lată, un castron mic, unt (sau ulei) și câteva minute. Perfecțiunea stă în detalii și în execuție. Iată secretul știut doar de bucătarii iscusiți.

Cum prepari un ou ochi perfect
Cum prepari un ou ochi perfect
  • Oul ochi cu gălbenușul în sus

Mai întâi, vom topi un cub de unt într-o tigaie teflonată și vom lăsa să se încingă puțin. Mai departe, spargem oul în centrul untului topit și lăsăm circa 20 de secunde, ca albușul să devină din transparent, alb. Turnăm o lingură de apă în cratiță și acoperim cu un capac.

Lăsăm focul mic pentru aproximativ două minute, sau până ce apa se evaporă, apoi scoatem oul direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată și cu margine ascuțită. Spor la treabă și poftă bună!

  • Ou ochi preparat pe ambele părți

Față de prepararea unui ou ochi cu gălbenușul în sus, e important modul și momentul în care vom întoarce oul cu gălbenușul în jos.
Întoarcem oul folosind o spatulă cât mai lată, pe care să încapă tot oul ochi,

Facem acest lucru doar după ce albușul și-a schimbat culoarea în totalitate, astfel încât să evităm spargerea gălbenușului în momentul în care încercăm să-l întoarcem. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe