Cum să vopsești ouăle pentru Paște ca să iasă fără pete. Trucul simplu pe care îl vei folosi de acum încolo

Badea Violeta 20.03.2023, 14:04
Cum să vopsești ouăle pentru Paște ca să iasă fără pete. Trucul simplu pe care îl vei folosi de acum încolo

Paștele se apropie cu pași repezi, așa că multe gospodine se gândesc deja la cele mai importante tradiții ale Învierii lui Iisus Hristos. Printre acestea se numără, bineînțeles, și vopsitul ouălor. Este o activitate foarte distractivă, ideală pentru adulți, dar și pentru copii. Câteva greșeli, însă, ar putea strica totul. Iată ce trebuie să faci pentru ca ouăle de Paște să iasă perfecte. Așa nu vor ieși cu pete!

Cum se vopsesc corect ouăle pentru Paște

Nu există Paște, fără ouă vopsite în roșu sau în alte culori. Aceste alimente reprezintă un adevărat simbol al acestei sărbători și ar trebuit pregătite cu grijă, pentru ca rezultatul să fie perfect.

Cu toate astea, multe gospodine dau greș, oricât de mult s-ar strădui. Cele mai multe dintre ele se plâng de faptul că ouăle au ieșit cu o culoare pală, care nu impresionează.

Tocmai din acest motiv, noi o să-ți dezvăluim un truc genial care nu te va dezamăgi niciodată. Iată ce trebuie să faci pentru un rezultat cu adevărat deosebit:

oua de Paste
oua de Paste
  •  Pentru ouăle roșii

Vei avea nevoie de două sfecle, de un litru de apă și de două linguri de oțet alb. Mai întâi, taie cele două sfecle în bucăți mari și pune-le la fiert într-un litru de apă. Mai departe, adaugă și două linguri de oțet alb, iar, apoi, pune ouăle în lichidul obținut și fierbe-le.

Astfel, ouăle de Paște nu numai că vor fi mult mai sănătoase și mai naturale, dar culorile acestora vor fi garantat mult mai vii, exact așa cum ți-ai dorit.

  • Pentru ouăle albastre

Vei avea nevoie de o varză roșie, de doi litri de apă și de trei linguri de oțet. Pune toate ingredientele într-o oală și fierbe-le. După ce lichidul obținut s-a mai răcit, adaugă ouăle deja fierte. Lasă-le în soluția respectivă până când acestea încep să capete culoarea dorită.

Citește și Românii iau cu asalt două țări pentru sărbătorile de Paște. Cât plătesc cei mai mulți pentru excursii, ultimele date de la agențiile de turism!

  • Pentru ouăle galbene

Vei avea nevoie de cinci cepe mari și de doi litri de apă. Ia o oală și adăugă foile cepelor, alături de ouă și de cei doi litri de apă. Fierbe totul la foc mic. După un sfert de oră, ouăle de Paște ar trebui să fie de un galben intens, auriu.

Citește și Gogu Neagoe, caricaturist român de talie mondială, refuză să mai picteze chipul politicienilor pe ouăle de Paște: „Pregătesc o nouă expoziție cu portretele vedetelor” EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...