Cum să îți ștergi contul de Twitter. Pașii pe care trebuie să-i urmezi și ce se întâmplă timp de 30 de zile după dezactivare

Cazacu Alexandru 22.11.2022, 13:36
Cum să îți ștergi contul de Twitter. Pașii pe care trebuie să-i urmezi și ce se întâmplă timp de 30 de zile după dezactivare

Twitter are sute de milioane de utilizatori și este una dintre cele mai cunoscute rețele sociale din lume. Cel mai probabil, mulți dintre acești utilizatori pierd destul timp pe platformă, tocmai de aceea decid să ia o pauză și să își dezactiveze contul, însă nu știu cum să o facă. În acest context, noi îți vom spune cum să îți ștergi contul de Twitter.

Cum să îți ștergi contul de Twitter

Cum îți ștergi contul de Twitter? Ei bine, primul pas este dezactivarea acestuia, care durează nu mai puțin de 30 de zile. Dacă nu accesezi contul în perioada respectivă, acesta va fi ulterior șters, iar numele tău de utilizator nu va mai fi asociat contului.

Aplicația permite ștergerea definitivă a contului dintr-o dată. În loc să riște ca utilizatorii să își șteargă de tot profilul atunci când se plictisesc sau vor să renunțe din diferite motive, Twitter are acea perioadă de 30 de zile de dezactivare a contului.

Când alegi să îți dezactivezi contul de Twitter, se va simți ca și cum acesta a dispărut definitiv. Asta deoarece numele, numele de utilizator și profilul tău nu vor fi mai fi accesibile pe platformă. Cu toate acestea, contul încă va mai exista vreme de 30 de zile și îl poți recupera dacă dorești acest lucru. Dar totuși, cum poți să îți ștergi contul de Twitter.

Ce trebuie să știi înainte să îți ștergi contul de Twitter

Dacă ai decis că este timpul să îți ștergi contul de Twitter, trebuie să ai în vedere câteva lucruri. În primul rând, ștergerea contului nu vă va șterge și informațiile din motoarele de căutare.

De asemenea, când dezactivezi contul de Twitter, mențiunile numelui de utilizator în tweet-urile altor persoane vor exista în continuare. În schimb, nu se vor mai asocia la profilul tău, deoarece acesta va fi indisponibil.

Dacă în cele 30 de zile din fereastra de activare te conectezi la cont, acesta va fi restabilit imediat. În cazul în care vrei să descarci anumite date din contul de Twitter, va trebui să le soliciți înainte de a dezactiva contul.

Dezactivarea contului nu elimină datele din sistemele platformei. Asta deoarece, Twitter poate păstra o serie de informații în contul dezactivat pentru a asigura siguranța și securitatea platformei și utilizatorilor. Lăsând la o parte toate aceste lucruri, iată cum poți să îți ștergi contul de Twitter și care sunt pașii de urmat.

Cum să îți ștergi contul de Twitter
Cum poți șterge contul de Twitter

Cum îți dezactivezi contul de Twitter

Pentru început, conectează-te la Twitter prin intermediul browser-ului, nu al aplicației. În continuare trebuie să selectezi opțiunea „Setări și confidențialitate”. În josul paginii vei găsi „Dezactivează contul meu”. După ce dai click pe acest link vei fi redirecționat către pagina de confirmare.

Cum să îți ștergi contul de Twitter? Spre finalul mesajului va apărea un buton albastru „Dezactivare”. Dă click pe butonul respectiv, pentru a confirma că dorești să dezactivezi contul. Apoi, vei fi redirecționat către o altă pagină, unde va trebui să introduci parola pentru a confirma dezactivarea contului.

Este foarte important ca în perioada de dezactivare de 30 de zile să nu te conectezi deloc la contul de Twitter. În caz contrar, contul va deveni din nou disponibil, iar tu vei fi nevoit să repeți tot acest proces. După ce ai urmat toți pașii de mai sus și nu te-ai conectat la Twitter vreme de 30 de zile, contul tău va fi șters pentru totdeauna, inclusiv toate persoanele de contact și mesajele.

Ei bine, iată că ai aflat cum să îți ștergi contul de Twitter. Trebuie totuși să menționăm și faptul că, deși nu au intrat de câțiva ani pe Twitter, mulți utilizatori au încă conturi active. Rețeaua rețeaua socială nu dispune de un algoritm sau de vreun mecanism care să dezactiveze sau să șteargă automat conturile care sunt inactive pentru o perioadă mai lungă de timp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...