Cum să îți faci cont pe Tik Tok. Ghid pentru toți începătorii

Daria Petrescu 12.02.2020, 16:26
Cum să îți faci cont pe Tik Tok. Ghid pentru toți începătorii

Tik Tok este aplicația care a depășit 1 miliard de descărcări la nivel mondial. Pentru cei care nu și-au făcut încă, vă prezentăm mai jos pașii simpli pe care trebuie să îi urmați pentru cum să îți faci cont de Tik Tok

Ghid pentru toți începătorii

Pentru început îți completezi adresa de mail, apoi completezi pas cu pas toate câmpurile:  ziua de naștere sau numărul de telefon.  Editezi profilul cu date personale și astfel poți avea cont pe Tik Tok. Este simplu și rapid, chiar dacă nu ești expert în tehnoogie.

În vara anului 2018, TikTok declara că a depășit peste 500 de milioane de utilizatori
În vara anului 2018, TikTok declara că a depășit peste 500 de milioane de utilizatori

Informații despre Tik Tok

Tik Tok este o aplicație mobilă prin care oricine poate crea și distribui extrem de ușor filme de 15 sec. Capacitățile de editare video sunt incredibil de avansate (nu cred că există o altă aplicație care să ofere tool-uri la fel de puternice pe mobil). În plus ai acces la o librărie practic infinită de muzică, efecte sonore, secvențe audio din filme sau din te miri ce contexte.

În vara anului 2018, Tik Tok declara că a depășit peste 500 de milioane de utilizatori în toată lumea. Cei mai mulți fiind activi în China, firește. Fenomenul era deja global. La final de februarie 2019, firma de research Senso Tower a anunțat într-un post pe blog că TikTok a fost descărcată de un miliard de ori până la finalul lui 2018. Nu vorbim, desigur, de un miliard de utilizatori unici. Numărul ăsta și creșterea explozivă a numărului de downloads ne țin atenți la acest fenomen. Iată un alt motiv pentru care un marketer ar trebui să știe de TikTok, scrie manafu.ro.

Tik Tok este prima aplicație care democratizează cu adevărat editarea video

Pentru România, nu există date oficiale încă.  Este totuși o cercetare făcută la începutul anului de către firma de research iSense Solutions. Aceasta spune că pe segmentul de vârste cuprinse între 14 și 65 de ani, din mediul urban (mai puțin de jumătate din populația țării), ar fi peste 175.000 de utilizatori TikTok.

 

Astfel că, unt foarte mulți utilizatori sub 14 ani (unii chiar instalând aplicația de la 8-9 ani).  Însă mai este de cercetat activitatea pentru mai bine de jumătate din populație. Se pare că sunt între 300.000 și 500.000 de români în noua rețea de socializare.

TikTok este prima aplicație care democratizează cu adevărat editarea video și transformă oamenii „obișnuiți” în entertainers. Este incredibil de simplu să creezi conținut video.  Prin alăturarea librăriei de sunete/muzică plus a comunității enorme de creatori a rezultat un spațiu cu reguli complet noi,. Aici  înflorește o nouă categorie de creatori de conținut, mai scrie site-ul citat mai sus.