Cum să îngrijești plantele pe caniculă. Sfaturi prețioase de care să ții cont, așa nu se vor ofili

Badea Violeta 25.06.2023, 08:24
Cum să îngrijești plantele pe caniculă. Sfaturi prețioase de care să ții cont, așa nu se vor ofili

La fel ca și oamenii, și plantele din grădină pot avea de suferit pe timp de caniculă, dacă proprietarii lor nu iau măsuri suplimentare pentru a le proteja. În cazul în care temperaturile de afară ating 30 de grade Celsius, iubitorii de flori trebuie să respecte câteva sfaturi importante, astfel riscă să rămână fără plantele lor preferate!

Sfaturi prețioase de care să ții cont pentru a-ți proteja plantele de caniculă

Canicula ne dă mari bătăi de cap în această perioadă a anului. Din păcate, ea afectează pe toată lumea în mod egal. Nu doar pe noi, oamenii, ci și pe animale și, bineînțeles, pe plante.

Așadar, dacă ai flori în grădină, este important să încerci să eviți ca acestea să se ofilească din cauza căldurii. Iată câteva sfaturile importantee pentru a le îngriji pe timp de caniculă.

Cum ai grija de plantele tale pe timp de canicula
Cum ai grija de plantele tale pe timp de canicula
  • Apă suplimentară

Iată ce spun experții: ”Plantele au nevoie de mai multă apă pe timp de caniculă, așa că asigură-te că le verifici mai mult decât ai face-o de obicei și că le uzi bine atunci când este nevoie”.

”Când uzi florile, asigură-te că apa ajunge la baza lor pentru a le menține hidratate rădăcinile. În zilele caniculare, udarea trebuie făcută dimineața devreme și seara, de două ori pe zi.” Hidratarea plantelor în mijlocul zilei nu este recomandată din cauza evaporării și a riscului potențial de ardere a frunzelor.

  • Protejează plantele de soarele direct

Grădinarii ar trebui să se asigure că plantele nu sunt supraexpuse la lumina intensă a soarelui, deoarece acest lucru le poate face să se usuce rapid. Dacă este posibil, ia în considerare relocarea plantelor într-un loc mai răcoros sau asigurarea unei umbre temporare cu pânză.

Totodată, ai putea să mergi pe mâna florilor care iubesc soarele. Plantele care fac față secetei au devenit extrem de populare în grădinile din România din cauza schimbărilor climatice.

Citește și Ce legume se plantează în iulie? Secrete și trucuri de la cei mai pricepuți grădinari!

  • Îmbunătățește calitatea solului

În timpul unui val de căldură, solul poate deveni uscat și dur, ceea ce face foarte dificilă absorbția apei de către plante. Experții au declarat: ”Pentru a îmbunătăți calitatea solului, adaugă compost pentru a-l face mai poros și mai bogat în substanțe nutritive.

Acesta va ajuta pământul să absoarbă mai multă apă și să mențină plantele hidratate mai mult timp.”, notează express.co.uk.

Citește și Plantele care elimină metalele grele din organism. Sunt o adevărată minune pentru sănătate!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...