Persoanele care stau la curte și se bucură de mult pământ își pot face o grădină bio, care să le aducă multe bunătăți. Cu toții știm că o alimentație echilibrată este esențială pentru a avea un stil de viață sănătos. Consumul de fructe și legume – bogate în vitamine și alți nutrienți hrănitori – are nenumărate beneficii asupra organismului. Tu știi ce legume se plantează în iulie?
Oricine are un petic de pământ ori deține o suprafață generoasă de teren o poate exploata la maximum, punând bazele unei grădini bio. În acest fel, cei care au o plăcere în a munci cu pământul și plantele își pot asigura suficiente fructe și legume pentru consumul propriu și, de ce nu, chiar pentru vânzare.
Realizarea unei astfel de grădini poate fi o misiune ușoară și plăcută, atât timp cât ții cont de o serie de reguli de bază. Este, de asemenea, important să fii perseverent și răbdător, căci o grădină bio nu se dezvoltă peste noapte. Și, nu în ultimul rând, documentează-te.
În ultimii ani, grădinăritul la scară redusă a devenit o activitate foarte răspândită la nivel mondial, inclusiv în țara noastră. Pe lângă faptul că vei avea o alimentație sănătoasă, poți privi grădinăritul ca pe o activitate utilă, care te poate ajuta să te autoeduci și, totodată, să conștientizezi importanța pe care o au munca și disciplina.
În plus, prin cultivarea de legume în propria grădină, vei reduce cheltuielile substanțial, iar iarna cămara ta va fi plină de borcane cu murături și conserve. Prin cultivarea propriilor legume îți poți îmbunătăți chiar și abilitățile de gătit, învățând rețete noi.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Citește și: Amestecul puternic cu care să stropești legumele si fructele din grădină. Aşa ţii departe dăunătorii
Deși există o concepție greșită potrivit căreia legumele se plantează de principiu doar primăvara, noi suntem aici pentru a-ți spune că sunt numeroase legume care găsesc vara mult mai prielnică. E adevărat că în luna lui Cuptor multe culturi se recoltează deja, însă asta nu înseamnă că nu se pot planta altele noi care să prospere.
Ba mai mult, pentru o perioadă mai lungă de recoltare se recomandă plantarea prin succesiune. Astfel, în loc să plantezi o singură serie de salată sau morcovi într-un sezon, poți semăna aceste culturi la fiecare 2-4 săptămâni. În acest mod, când o succesiune se diminuează, alta va fi aproape gata de recoltare.
În lunile de vară, multe persoane se întreabă ce legume se plantează în iulie. Ei bine, află că luna iulie este cea mai importantă lună pentru varza și cartofii de toamnă. Însă, pentru a obține o recoltă bogată, este important să cunoști și intervalul în care trebuie plantate acestea.
Lista de legume care se plantează în luna iulie este una cât se poate de generoasă și, deși este supranumită luna lui Cuptor, această perioadă a anului are un efect benefic asupra anumitor culturi agricole – lucru valabil fie că vorbim de culturile din solar, de pe câmp sau din grădină.
Vezi și: Ce boli pot declanșa legumele coapte forțat cu substanțe toxice? Avertismentul medicilor
Să aflăm deci lista completă cu legume care se plantează în a doua lună de vară. În prima parte a lunii, grădinarii se orientează spre producția de varză de vară, dar nu omit nici varza creață, castraveții sau porumbul dulce.
În lista de mai jos apare și varza pentru producția de toamnă, care se plantează în intervalul 20-30 iulie. Tot în acest interval poți semăna sfecla roșie sau cartofii de toamnă. De asemenea, în caz că ai ratat prima parte a lunii, poți planta acum fasole verde și mărar în grădina ta.
O altă mențiune importantă este cea legată de recolta de roșii, deoarece ele trebuie îngrijite cu atenție în această perioadă. În luna iulie se face plisarea, dar și copilirea lor, potrivit agrointel.ro. Pentru cei ce au în grădină ceapă și usturoi, luna iulie reprezintă momentul oportun pentru a le scoate și a le lăsa la uscat.
Iată, așadar, ce legume se plantează în iulie și în ce perioadă: