Cum să fierbi apa în cel mai ieftin mod. Experimentul făcut de un inginer a ajuns celebru

Stan Filon 20.09.2022, 20:31
Cum să fierbi apa în cel mai ieftin mod. Experimentul făcut de un inginer a ajuns celebru

Prețurile la gaz sunt într-o continuă creștere, așa că românii trebuie să știe cum să fiarbă apa în cel mai ieftin mod cu putință, pentru a păstra facturile într-o limită cât de cât decentă. Un inginer a încercat toate metodele pentru a vedea care este cea mai rentabilă metodă de a fierbe apă, iar concluzia sa este una clară. Vedeți în rândurile de mai jos care este cea mai ieftină metodă găsită de acesta.

Cum să fierbi apa în cel mai ieftin mod

Autoritățile ne avertizează că va urma o iarnă grea și chiar ne recomandă dușul în doi, pentru a economisi cumva gazul cu care este încălzită apa, iar facturile la gaz și electricitate au început deja să-i sperie pe români și nici măcar nu a sosit anotimpul rece.

Românii, mai ales cei din București, trebuie să știe care este cea mai ieftină metodă prin care se poate fierbe apa, deoarece în Capitală sunt și probleme veșnice cu rețeaua de termoficare și au fost foarte multe cazuri când oamenii au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unor avarii. Așa s-au întors din nou dușul la lighean.

Cum sa fierbi apa in cel mai ieftin mod
Cum sa fierbi apa in cel mai ieftin mod

Fierbătorul electric vs aragaz

Un inginer a dezvăluit care e cel mai ieftin mod de a fierbe apa, după ce a făcut mai multe calcule pentru a crește eficiența acestui demers. Cele mai folosite la fierberea apei sunt fierbătoarele și aragazul, iar inginerul, care este cunoscut pe internet drept @dinosaurdannyx, a calculat o metodă mai eficientă, pentru a reduce costul la factură.

Acesta a realizat recent un experiment, pe care l-a dezvăluit pe rețeaua de socializare TikTok. În experiment, el a fiert pe aragaz 2 litri de apă, care avea la început temperatura camerei. În primul rând, inginerul a măsurat cantitatea de gaz consumată de aragazul lui, iar de aici a concluzionat că îl costă 1.99 cenți lire sterline pentru a fierbe apa pe aragaz.

„Acest rezultat chiar m-a surprins”

După ce și-a folosit fierbătorul electric, inginerul a concluzionat care e cel mai ieftin mod de a fierbe apa. Cu fierbătorul, pentru același volum de apă, el a cheltuit 3.49 cenți lire sterline, adică de 2 ori mai mult. „Acest rezultat chiar m-a surprins”, a declarat inginerul.

Deși fierbătoarele electrice consumă mai puțin curent în total, diferența de preț între electricitate și gaz înseamnă că fierberea apei pe aragaz este mult mai ieftină.

„Dacă te interesează să consumi mai puțină energie, alegi fierbătorul electric,” a declarat el. „Dacă vrei cel mai ieftin mod de a fierbe apa, alege aragazul”. „Dacă te interesează să economisești timp, atunci acest lucru depinde de cât ai și cât de mult ții la timpul tău”, a concluzionat internautul.

Oamenii sunt foarte interesați de metode de economisire a banilor, așa că videoclipul său s-a viralizat pe rețeua socială, primind foarte multe aprecieri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...