Ce trebuie să pui în apa în care fierb ouăle. Sarea nu este singurul ingredient

Stan Filon 23.02.2022, 19:02
Ce trebuie să pui în apa în care fierb ouăle. Sarea nu este singurul ingredient

Iată ce trebuie să pui în apa în care fierb ouăle, pentru a nu avea probleme atunci când trebuie să le decojești. Se știe că unele ouă se decojesc foarte ușor, pe când altele ajung direct la coș, deoarece coaja este aproape imposibil de scos, după fierbere. Unii români pun sare în apa în care fierb ouăle pentru ca acestea să se decojească mai ușor, însă această metodă nu este una sigură. Noi vă spunem exact ce trebuie să faceți pentru a nu avea astfel de probleme.

Ce trebuie să pui în apa în care fierb ouăle pentru a le putea decoji mai ușor

Fierberea ouălor nu este chiar atât de simplă precum pare la prima vedere. Dacă nu ai nicio treabă cu bucătăria, ți se pare ușor să pui apă pe foc, apoi să adaugi câteva ouă, însă lucrurile nu stau chiar așa. Depinde de timpul pe care acestea îl petrec în apa fiartă, pentru a avea la masă ouă mai tari sau mai moi, poate chiar cleioase. Este o adevărată nebunie. În plus, trebuie să le putem decoji.

Pentru a decoji ușor ouăle aflați că trebuie să adăugați în apa de pe foc o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acesta va face adevărate magii, iar când va veni timpul să înlăturați coaja, această operațiune nu vă va lua decât câteva secunde, deoarece coaja se va îndepărta foarte ușor. Trebuie să știți că decojirea mai ușoară a ouălor ține, de fapt, de prospețimea acestora. Ouăle care sunt mai vechi de 7 zile se fierb mai greu, iar ca atare, se și decojesc mai greu. Aceste probleme nu vă vor mai da bătăi de cap, dacă ne urmați exemplul nostru și puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa clocotită.

Ce trebuie sa pui in apa in care fierb ouale pentru a le putea decoji mai usor
Ce trebuie sa pui in apa in care fierb ouale pentru a le putea decoji mai usor

Cât trebuie să lăsăm ouăle la fiert

O ală metodă prin care puteți decoji mai ușor ouăle este următoarea: imediat după ce ați scos ouăle din apa clocotită, trebuie să aveți la îndemână o crăticioară cu apă foarte rece, dacă nu cumva chiar cu gheață. Răcirea rapidă a ouălor vă va ajuta să le decojiți mult mai ușor.

Legat de tipul de ouă fierte pe care îl dorești, trebuie să fii atent la timpul pe care îl petrec ouăle în apa fiartă. De precizat este faptul că ouăle se pun în apă atunci când aceasta este caldă, însă nu a ajuns încă la temperatura de fierbere. Atunci trebuie adăugate ouăle. Trebuie să știi că dacă vrei să servești la micul dejun ouă fierte moi, lasa-le să stea în apa fierbinte timp de 4 minute. Dacă vrei însă ouă cleioase, lasă-le 6 minute. În cazul în care îți dorești ouă tari, lasă-le 10 minute în apă, apoi le poți scoate. Vă urăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...