Învață cum să faci chifteluțe ca la IKEA. Rețeta este simplă, se prepară rapid, iar rezultatul va fi delicios. De când și-a deschis primul magazin la noi în țară, celebrul lanț suedez a dat lovitura, românii înghesuindu-se nu doar să își cumpere mobilă și accesorii pentru casă, dar au și savurat din plin preparatele culinare puse la vânzare. De fapt, restaurantul său a ajuns să aibă printre cele mai mari încasări din România, de ordinul milioanelor de euro.
Lanțul suedez se bucură de un succes uriaș în întreaga lume. Clienții sunt atrași nu doar de mobila și accesoriile pentru locuință la prețuri accesibile, dar și de preparatele oferite în restaurantele magazinelor, iar, de departe, cele mai populare sunt chifteluțele IKEA.
Rețeta nu mai este un secret, așa că le poți prepara oricând acasă, folosind câteva ingrediente simple și urmând pașii din rândurile de mai jos.
Ingrediente:
Secretul acestui preparat este consistența cărnii. Pune cele 400 de grame de carne tocată într-un blender și pornește-l câteva secunde.
Se curăță apoi cartofii, se taie și se pun la fiert. După ce se scurg bine, se pasează și se adaugă 50 de grame de unt și o sută de mililitri de lapte. Tot acum, adaugă sarea, după gust. După acest pas, piureul ce nu poate lipsi de pe farfuria cu chiftele este gata.
Primul pas pentru prepararea chifteluțelor este să pui pesmetul în 250 de mililitri de lapte. După ce se umflă puțin, adaugă în bol carnea pe care ai tocat-o în blender, oul, ceapa, nucșoara și puțină sare și se frâmântă cu simț de răspundere.
După ce ai obținut o compoziție omogenă, formează chiftele mici, cât mai rotunde. Pune un vas pe foc, topește 200 de grame de unt și adaugă bilele de carne.
În untul rămas după prăjire, nu trebuie decât să adaugi smântâna, să lași să dea în clocot de două ori și ai rezolvat și sosul pe care îl vei turna peste chifteluțe în momentul servirii. De pe farfurie nu poate lipsi nici o linguriță de dulceață de merișoare.