Cum să faci chifteluțe ca la IKEA. Secretul celebrei mâncări suedeze

Ioana Bucur 26.08.2022, 19:13
Cum să faci chifteluțe ca la IKEA. Secretul celebrei mâncări suedeze

Învață cum să faci chifteluțe ca la IKEA. Rețeta este simplă, se prepară rapid, iar rezultatul va fi delicios. De când și-a deschis primul magazin la noi în țară, celebrul lanț suedez a dat lovitura, românii înghesuindu-se nu doar să își cumpere mobilă și accesorii pentru casă, dar au și savurat din plin preparatele culinare puse la vânzare. De fapt, restaurantul său a ajuns să aibă printre cele mai mari încasări din România, de ordinul milioanelor de euro.

Cum se fac chifteluțele ca la IKEA

Lanțul suedez se bucură de un succes uriaș în întreaga lume. Clienții sunt atrași nu doar de mobila și accesoriile pentru locuință la prețuri accesibile, dar și de preparatele oferite în restaurantele magazinelor, iar, de departe, cele mai populare sunt chifteluțele IKEA.

Rețeta nu mai este un secret, așa că le poți prepara oricând acasă, folosind câteva ingrediente simple și urmând pașii din rândurile de mai jos.

Ingrediente

Ingrediente:

  • 350 mililitri de lapte
  • 100 grame de smântână
  • 400 grame de carne tocată
  • 200 grame unt
  • 100 grame gem de afine
  • 50 grame pesmet
  • opt cartofi
  • un ou
  • o ceapă
  • o linguriță de nucșoară măcinată
  • sare

Cum sa faci chiftelute ca la IKEA. Secretul celebrei mancari suedeze

Mod de preparare chifteluțe ca la IKEA

Secretul acestui preparat este consistența cărnii. Pune cele 400 de grame de carne tocată într-un blender și pornește-l câteva secunde.

Se curăță apoi cartofii, se taie și se pun la fiert. După ce se scurg bine, se pasează și se adaugă 50 de grame de unt și o sută de mililitri de lapte. Tot acum, adaugă sarea, după gust. După acest pas, piureul ce nu poate lipsi de pe farfuria cu chiftele este gata.

Primul pas pentru prepararea chifteluțelor este să pui pesmetul în 250 de mililitri de lapte. După ce se umflă puțin, adaugă în bol carnea pe care ai tocat-o în blender, oul, ceapa, nucșoara și puțină sare și se frâmântă cu simț de răspundere.

După ce ai obținut o compoziție omogenă, formează chiftele mici, cât mai rotunde. Pune un vas pe foc, topește 200 de grame de unt și adaugă bilele de carne.

În untul rămas după prăjire, nu trebuie decât să adaugi smântâna, să lași să dea în clocot de două ori și ai rezolvat și sosul pe care îl vei turna peste chifteluțe în momentul servirii. De pe farfurie nu poate lipsi nici o linguriță de dulceață de merișoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...