Cum s-a încheiat colaborarea dintre Mihai Călin și Pro TV: “Nu am rămas a cincea roată la căruță” EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 08.01.2024, 16:44

Mihai Călin s-a numărat printre actorii pe care Pro TV a mizat la lansare, el prezentând, la acea vreme, diverse emisiuni de cultură generală. După un timp, el a dispărut de pe micul ecran, pauza fiind una destul de lungă. A schimbat între timp televiziunea, semnând cu Antena 1 și numărându-se, în ultimii ani, printre actorii principali din serialele produse de Ruxandra Ion.

Mihai Călin: “Adrian Sârbu m-a invitat să lucrez la Pro TV când s-a lansat”

În prezent, actorul poate fi văzut în noul sezon al comediei “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, care începe din 12 ianuarie la Antena 1. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Mihai Călin ne-a povestit cum s-a încheiat colaborarea cu Pro TV.

Mihai Călin nu a vizat vreo emisiune TV, ci a primit propunerea de a deveni prezentator, fapt care a funcționat foarte bine o perioadă de timp, de ambele părți.

Care a fost rolul care te-a scos din anonimat, care te-a lansat ca și actor?

Evident că a fost în primul meu film,  pe care l-am făcut, un lungmetraj cu Dan Pița – Pepe și Fifi care a avut premiera în 1994. Am filmat când eram în anul 4, rolul ăla și filmul ăla m-au făcut cunoscut în zona filmului. Apoi, imediat, Adrian Sârbu a văzut filmul și apoi m-a invitat să lucrez la Pro TV când s-a lansat. Ăsta a fost primul pas.

Dar nu îți este dor de televiziune și din postura asta: să ai o emisiune?

Cred că ar fi imposibil să fac și teatru, pentru că fac în continuare teatru la Teatrul Național, mai am o colaborare la Teatrul Mic, încă vreo 2 spectacole independente, să am eventual filmări pentru un serial și să fac și o altă emisiune TV, asta din punctul meu de vedere ar fi imposibil și nici nu mi-aș dori așa ceva.

Citește și: Reacţia lui Mihai Călin, după moartea lui Ion Caramitru. Cei doi aveau un proces pe rol: „Eu am câştigat în primă instanţă” EXCLUSIV

Mihai Călin: “Nu stau într-o televiziune doar să fiu un angajat și să vedem ce mai apare”

Dar ai mai avut oferte de a prezenta emisiuni?

În ultima vreme, în ultimii ani de când s-au legat mai multe seriale, toate proiectele cu Ruxandra Ion, nu. Dar, să zic așa, ultimele propuneri, acum vreo 10 ani cred, le-am cam refuzat. Nu prea mi-a plăcut să mai fac televiziune, emisiuni TV. Și sincer să fiu nici nu prea îmi plac, foarte puține lucruri îmi plac.

Și cred că aș putea face ceva cum am început. Prima mea emisiune s-a numit „Știi și câștigi”, ceva de cultură generală. Eram foarte pasionat de chestia aceea, pentru că eu sunt un tip foarte curios și îmi place să știu multe lucruri despre artă, politică, geografie, istorie.

Cum s-a încheiat colaborarea?

S-au succedat mai multe tipuri de emisiuni și la un moment dat a existat un fel de criză economică puternică în România la începutul anilor 2000, inclusiv televiziunile erau confruntate cu mari greutăți din punct de vedere financiar și pe un termen scurt nu s-a mai făcut, nu mai știu ce emisiune făceam. Și eu nu am rămas a cincea roată la căruță. Eu mi-am văzut de teatru, de film.

Exact meseria ta de bază.

Dar nu stau într-o televiziune doar să fiu un angajat și să vedem ce mai apare, când mai apare.

Citește și: De ce domeniu e atras fiul lui Mihai Călin: “Nici eu, nici soția nu ne-am dorit să îl împingem în zona artistică” EXCLUSIV VIDEO

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: