Mihai Călin se bucură de o carieră solidă în actorie, dar și de o familie frumoasă. A văzut-o într-un restaurant pe femeia cu care și-a întemeiat ulterior o familie, iar apoi, 6 luni mai târziu, s-au reîntâlnit la facultatea de Teatru, el era asistent, ea studentă la coregrafie. Iată că și fiul lor, Matei, urmează cam aceeași direcție. Este în ultimul an de liceu, însă are o atracție spre film și a jucat deja în două scurtmetraje.
În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, actorul ne-a vorbit despre relația cu băiatul său, dar și despre colaborarea cu producătoarea Ruxandra Ion. Mihai Călin are rol principal în comedia romantică “Lasă-mă, îmi place! Camera 609!”, difuzat în fiecare vineri seară la Antena 1.
Mihai Călin a fost cooptat în distribuția comediei “Lasă-mă, îmi place! Camera 609” încă din perioada filmărilor la serialul “Adela”, producție pe care și-a pus amprenta tot Ruxandra Ion.
Cum îți descrii personajul pe care îl interpretezi în comedia romantică de la Antena 1?
Aș vrea să cred că e haios și că și telespectatorii o să-l considere la fel. Noi ne distrăm la filmări, dar, uneori, mă sperii că ne distrăm. Stai puțin, scopul este să se distreze alții, nu noi! Sper să reușim asta, să transmitem ce simțim și noi la filmări. Personajul meu este Sergiu Pop, Emilia Popescu este soția mea Violeta, Claudiu Bleonț este fratele meu, Mircea.
Provenim dintr-o familie bogată, tata a făcut averea și băieții sunt de bani gata cumva, dar nu se poartă așa cum s-ar crede că se poartă băieții de bani gata. Oricum sunt oameni maturi, dar cam pierde vară.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Cumva eu recunosc ceva din mine în personajul ăsta, pentru că nici eu nu sunt un tip ambițios, adică să trag din greu pentru nu știu ce măriri sau nu știu ce reușite colosale. Există o anumită lene în mine ca și personajul ăsta, dar personajul Sergiu Pop e mult mai exagerat.
Al câtelea proiect este cu Ruxandra Ion?
Cred că 8 sau 9 sunt.
A mai fost nevoie de casting? Sau a fost punct ochit punct lovit? Adică te-a văzut potrivit pentru un anumit personaj și asta a fost.
Nu, nu a fost nevoie de casting. Filmam încă pentru Adela și mi-a zis: “Uite, pregătim ceva, cu totul altceva! Alt tip de personaj”. Nu mi-a spus de atunci, dar nu a fost nevoie de casting. Ce-i drept că de mult mi-am dorit să joc mai pe comedie și cred că într-o oarecare măsură reușesc să îmi îndeplinesc sarcinile.
Cum este Mihai Călin în postura de tată?
În iunie a împlinit 18 ani. Nici nu știu cum au trecut anii ăstia.
Ce cadou i-ai făcut?
Am fost toți trei – eu cu soția și cu el – trei zile la Florența. Ideea de a pleca undeva a fost a mea, iar de a merge la Florența a fost a lui. El și-a dorit să mergem la Florența, care e un oraș minunat. Ne-am plimbat pe străzi, am văzut galerii, muzee, orașul e fantastic.
Spre ce carieră se îndreaptă? Sunt șanse să îți calce pe urme sau e la polul opus?
Niciodată nu ne-am dorit – nici eu, nici soția – să îl împingem în zona artistică, dar se pare că vrea să facă film – regie, montaj, nu știu. Îi plac și multe alte lucruri, e un om informat de ceea ce se întâmplă în societate. Este în clasa a XII-a, mai are un an, bacalaureat.
Recunosc că a fost o perioadă dificilă, ca pentru toată lumea, povestea asta cu adolescența, cu examenul de evaluare națională, pandemie, pentru mulți a fost foarte greu să gestionezi toate poveștile astea, toate transformările. E o perioadă pe care noi, adulții, o uităm, că am trecut prin ea.
Citește și Ce se întâmplă cu procesul dintre Ion Caramitru şi Mihai Călin. Nimeni nu se mai aştepta la aşa ceva
E mai apropiat de tine sau de soție?
De amândoi.
Pe platourile de filmare te-a vizitat? A fost curios să vadă cum e munca la seriale?
Nu, a fost o dată. Apoi a jucat și el în vreo două scurtmetraje întâmplător, repet. A fost la teatru, dar e foarte independent și cred că este așa structural încă de când era mic. Și i-am dat libertate foarte multă. Încercăm să îi transmitem din experiența nostră, dar, după cum știm, adolescenții nu prea preiau.
Mai degrabă de la alții. Important este ca ei să știe că noi suntem la nevoie acolo, lângă ei, și suntem deschiși. Asta e cea mai mare prostie să încerci să le impui ceva, pentru că e perioada asta de schimbări chimice, hormonale, psihologice coloasală. Din păcate, în foarte puține părți din societate se discută despre asta. Dar e ok, sper să îi fie bine.
Video: Cătălin Shadi Sîrbu