Cum previi răsucirea frunzelor la roșii, de fapt. Așa vei reuși să ai o recoltă bogată

Olteanu Mariana 06.08.2023, 16:00
Cum previi răsucirea frunzelor la roșii, de fapt. Așa vei reuși să ai o recoltă bogată

Frunzele legumelor ne pot spune foarte multe despre recoltă. Una dintre cele mai întâlnite probleme în grădină constă în răsucirea frunzelor. Însă, cu puțin efort problema poate fi rezolvată. Iată care este soluția!

Când apare fenomenul de răsucire a plantelor?

Răsucirea fruzelor la roșii ne poate spune foarte multe lucruri despre recoltă. Un lucru important pe care ni-l poate spune acest fenomen este și faptul că roșiile nu cresc într-un mediu optim. Este posibil ca planta să crească în condiții de stres.

Foarte mulți se întreabă dacă răsucirea frunzelor la plante este contagioasă. Ei bine, potrivit specialiștilor, acest fenomen nu este unul contagios. Se pare că, aceasta poate fi cauzată de factori specifici pentru fiecare plantă.

În momentul în care roșiile sunt afectate de acest fenomen, frunzele de la extremitatea superioară a plantei pot fi mai afectate deoarece primesc mai multă lumină și sunt mai expuse la diferite condiții de mediu.

Te-ar putea interesa și: Cum să grăbești coacerea roșiilor în mod natural. Secretul grădinarilor profesioniști

Cum poate fi prevenit?

Nu numai condițiile pot favoriza producerea acestui fenomen ci și un anumit tip de soi. Se pare că, anumite tipuri de soiuri pot fi mai predispuse la dezvoltarea unor anumute boli. Din acest motiv, este foarte important să selectăm soiuri rezistente. În acest fel, grijile privind acest fenomen vor dispărea.

Pe lângă un soi, trebuie să avem grijă să asigurăm plantelor și un sol sănătos. e necesar să gestionăm mediul de creștere și să monitorizăm sănătatea plantelor.

Te-ar putea interesa și: De ce nu se coc roșiile. Soluții de la grădinari pentru o recoltă bogată

Acest fenomen ne poate arăta că tomata poate suferi de anumite deficiențe nutriționale. Însă, dacă acest fenomen se produce, e necesar să tratăm plantele. Potrivit fermierilor, putem apela la tratamente sau la anumite îngrășăminte organice. De asemenea, este foarte important să oferim tratament și împotriva dăunătorilor. Printre soiurile care sunt rezistente la acest fenomen se numără și „Roma”, „San Marzano” sau „Cherokee Purple”.

Foarte multe persoane se întreabă de ce este importantă prevenirea acestui fenomen. Potrivit specialiștilor, prevenirea răsucirii frunzelor la tomate este importantă pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor și o recoltă bogată de roșii delicioase. Grădina va arăta mai bine, iar roșiile vor fi mai sănătoase.

Te-ar putea interesa și: Trucul ca să păstrezi roșiile proaspete săptămâni la rând. Unde trebuie să le depozitezi ca să nu se strice

Urmăriți Impact.ro și pe