Marele secret al bulionului. Cum îl faci suficient de dulce fără să pui o tonă de zahăr

Emanuela Pană 08.08.2021, 20:08

A început sezonul conservelor, iar gospodinele au grijă ca din cămară să nu le lipsească nimic la iarnă. Acum se face bulionul, compoturile și dulcețurile, iar castraveții se pun la murat sau se conservă în oţet. În cazul în care anul trecut ai dat greș cu rețeta de suc de tomate, care și-a ieșit prea acru sau prea dulce din pricina zahărului adăugat, atunci trebuie să afli cum se face corect bulionul. Mai multe detalii, în continuare.

Marele secret al bulionului

Suntem în august, ultima lună de vară, dar ne gândim deja la proviziile pentru iarnă. Este sezonul bunătăților la borcan. Gospodinele au studiat deja piața, și-au procurat materia primă și s-au apucat de conserve. Fie că vorbim despre dulcețuri, magiun sau legume la murat, doamnele și domnișoarele se asigură că ele nu vor lipsi de pe rafturile din cămară în timpul sezonului rece.

Cei de la sate au mai tot ce le trebuie în grădină, însă oamenii de oraș sunt nevoiți să-și cumpere cele necesare din piețe. Partea bună pentru ei este că acum, spre sfârșit de vară, prețurile la legume și fructe mai scad, astfel că cine nu își dorește sau nu își permite, după caz, să cumpere iarna conserve, își pot prepara murăturile singuri, chiar dacă locuiesc la bloc.

Printre cele mai importante preparate pentru iarnă se numără bulionul, adăugat de gospodine în mai toate mâncărurile. Bulionul de casă se prepară ușor și rezită foarte bine în cămară, fără conservant, dacă știi să îl faci corect. De asemenea, culoarea frumoasă a acestuia se păstrează până iarnă, însă, bineînțeles că există un pont.

Contează mult soiul, dar și gradul de coacere și dulceață al roșiilor. În continuare îți vom face cunoscute câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei ca bulionul să-ți iasă ca la carte.

Citește și: Caz cutremurător în Maramureș. Un bebeluș a fost opărit cu suc de roşii. În se stare se află micuțul acum

Cum îl faci dulce, fără zahăr

După cum spuneam și mai sus, bulionul este nelipsit din preparatele gustoase, aducât un plus de savoare fiecărei rețete. Pentru cei care iubesc gustul proaspăt și aromat al roșiilor din plin sezon, am pregătit câteva trucuri pentru a se bucura de aroma lor aroma lor și iarna, datorită bunătăților din cămară.

Cum prepari corect bulionul de roșii. Sfaturi pentru gospodine
Cum prepari corect bulionul de roșii. Sfaturi pentru gospodine

Așadar, pentru a nu da greș când vine vorba de bulion, este important să ții cont că la această rețetă nu merge chiar orice. Altfel spus, roșiile pentru bulion nu trebuie să fie nici prea verzi, nici prea coapte. Cele mai bune roșii pentru bulion sunt cele cărnoase, în niciun caz cele zemoase (bune, de altfel, pentru sucul de roșii).

Folosiți doar bucățile sănătoase, înlăturând părțile putrezite, mucegăite sau alterate. În caz contrar, riști ca bulionul tău să mucegăiască în cămară. De asemenea, dacă vrei ca bulionul să iasă dulce, fără a adăuga zahăr, este important să alegi cu grijă soiul de roșii, întrucât acestea trebuie să fie dulci în mod natural.

În bulion nu se adaugă sare sau conservant, însă, dacă nu te poți abține, ai grijă macar ca sarea să nu fie iodată. Iar nu în ultimul rând, pentru o aromă mai deosebită, la sfârșitul fierberii poți adăuga un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...