Cum faci un cocktail tare și bun cu prosecco, să uiți de Aperol Spritz și Hugo

Alexandru Puiu 12.08.2021, 20:22
Cum faci un cocktail tare și bun cu prosecco, să uiți de Aperol Spritz și Hugo

Cei mai mulți dintre pasionații de Prosecco asociază spumantul italian cu denumire de origine protejată doar cu Aperol Spritz și Hugo. În realitate, este util în multe alte combinații interesante, unele mai tari sau mai puțin tari decât altele.

În urmă cu câteva săptămâni, am făcut niște cocktailuri pentru prieteni și mă gândeam cum aș putea să împac și capra și varza, adică să creez ceva suficient de tare pentru bărbați, dar perfect de aromat și echilibrat pentru doamne. Așa am ajuns la combinația pe care o voi detalia mai jos, ”lungită” cu clasicul prosecco, în loc de apă minerală sau apă tonică.

Am început cu o măsură de whisky și o măsură de amaretto, de parcă lucram la un Godfather, cocktailul clasic pe care îl poți face în doi timp și trei mișcări. Partea un pic mai interesantă a venit sub forma unui sfert de măsură de Pimento Dram AllSpice Liquer de la The Bitter Truth. Această poțiune magică este creată din ienibahar, dacă îți spune ceva condimentul. Este un lichior picant, dar nu acel picant de ardei iute, ci de cuișoare, scorțișoară, note exotice.

Un pic de dulceață vine de la siropul dintr-un borcan de cireșe amarene de la mama lor, din Italia. M-am bucurat mult când le-am găsit în România. Merită să le cumperi de aici, chiar și dacă nu le folosești la cocktailuri, ci le servești pe înghețată sau clătite. Sunt atât de gustoase și de particulare, încât ar fi păcat să nu le încerci.

cocktailuri pentru prieteni

Cum faci un cocktail tare și bun cu prosecco, diferit de Aperol Spritz sau Hugo

Acesta este un cocktail construit în pahar fără gheață. Îl amesteci doar un pic la final și atât. Asta înseamnă că ar fi ideal ca ingredientele să fie cât se poate de reci. Nu te feri să ții o sticlă de whiskey chiar și în congelator, nu va îngheța niciodată. O sticlă de prosecco pe care nu o ai de câteva ore în frigider este, de asemenea, un păcat să o deschizi. Dacă am lămurit aceste aspecte, putem trece la rețeta efectivă.

30ml Whiskey Jack Daniel`s

30ml Amaretto Disaronno

o linguriță de Pimento Dram The Bitter Truth

o linguriță de sirop de cireșe amarene Luxardo

o cireașă sau două pe fundul paharului

Prosecco până sus

Adaugă ingredientele în ordinea de mai sus într-un pahar înalt de șampanie și amestecă de 2-3 ori înainte să completezi cu prosecco până sus. Bucură-te de el și încheie seara un pic mai optimist.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

alfa drink

Urmăriți Impact.ro și pe