Cum pregătești o rețetă delicioasă de înghețată de casă. Nu o vei mai cumpăra vreodată din magazin

Ana Anitoiu 02.06.2022, 10:14
Cum pregătești o rețetă delicioasă de înghețată de casă. Nu o vei mai cumpăra vreodată din magazin

În sezonul cald este util să știi cum poți pregăti o rețetă delicioasă de înghețată de casă, astfel încât să ai la îndemână o variantă mai sănătoasă a acestui desert față de sortimentele pe care le găsești în magazine. Prepararea este ușoară și necesită doar câteva ingrediente ieftine.

Rețetă de înghețată de casă de ciocolată

Unul dintre sortimentele de înghețată de casă pe care n-ar trebui să îl ratezi este cel de ciocolată. Rețeta este foarte ușoară. Ai nevoie de doar trei ingrediente: o ciocolată, 480 de grame de smântână tare și o cutie de lapte condensat.

Modul de preparare este simplu. Mai întâi, trebuie să rupi ciocolata în bucăți mici și să o pui într-un bol. Apoi, trebuie să le topești la cuptorul cu microunde, oprind la fiecare 30 de secunde ca să amesteci, până când este gata.

Apoi, trebuie să amesteci laptele condensat cu ciocolata topită. Separat, trebuie să bați frișca groasă, cu un blender electric. În final, combină bine frișca în amestecul de ciocolată. Toarnă amestecul într-un bol închis ermetic și acoperă-l. Dă-l la congelator pentru 2 – 3 ore înainte de servire.

Cum pregatesti o reteta delicioasa de inghetata de casa
Inghetata cu fructe. Foto: unsplash.com

Rețetă de înghețată cu fructe

În cazul în care tu și cei dragi preferați fructele, poți pregăti o altă rețetă. Rezultatul arată spectaculos. Ingredientele de care ai nevoie sunt: struguri negri și verzi, căpșuni, afine, felii de piersică la conservă, precum și limonadă fără zahăr.

Modul de preparare este următorul: Mai întâi, trebuie să tai fructele în bucăți mici și să le aranjezi cum vrei în forme de înghețată. Poți să adaugi, de exemplu, mai întâi afinele, apoi căpșunile, strugurii negri, bucățile de piersici și strugurii verzi. Este important ca fructele să nu se miște în formă.

În final, tot ce îți rămâne de făcut este să torni limonada în forme, până le umpli. Trebuie să bați ușor formele de înghețată, ca să eliberezi eventualele bule de aer prinse. Pune câte un băț de înghețată în fiecare formă și dă-le la congelator. După aproximativ două ore, desertul va fi gata de servit.

Rețetă de înghețată de vanilie

Dacă nici ciocolata, nici fructele nu sunt preferatele tale sau ale celor dragi, există întotdeauna varianta clasică de înghețată de casă – cea de vanilie. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 240 de mililitri de lapte, 240 de mililitri de smântână, trei ouă, 130 de grame de zahăr și 5 mililitri de extract de vanilie.

Laptele, zahărul și gălbenușul de ou se amestecă și se fierb la foc mic. Trebuie să amesteci frecvent, până când se îngroașă compoziția. Apoi, ia tigaia de pe foc și las-o la răcit. Într-un bol, amestecă bine smântâna și extractul de vanilie, după care toarn-o în amestecul de lapte răcit. Totul trebuie să ajungă în cele din urmă într-un recipient ermetic, la congelator, pentru cel puțin trei ore înainte de servire.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...