Cea mai simplă rețetă pentru înghețată de casă. Ai nevoie de doar patru ingrediente

Cea mai simplă rețetă pentru înghețată de casă. Ai nevoie de doar patru ingrediente

Înghețata este unul dintre cele mai iubite preparate ale verii. Indiferent că vorbim despre copii sau adulți, cu toții o iubim. Ce faci însă în momentul în care nu ai o mașină de înghețată? E foarte simplu să prepari înghețată de casă, utilizând o rețetă pentru care ai nevoie de patru ingrediente.

Rețetă de înghețată pe care o poți prepara cu ușurință acasă

Șansele să ai o mașină de înghețată acasă sunt destul de mici și poate, căldura de-afară te oprește să mergi până la cel mai apropiat magazin pentru a-ți face pofta. Poți face însă tu singur o înghețată acasă, cu doar patru ingrediente, într-un mod foarte simplu. Rezultatul va fi pe măsura efortului, putând să te bucuri de o înghețată cremoasă și delicioasă.

Astfel, nu lăsa timpul să fie motivul pentru care nu ai încerca chiar tu însuți să îți prepari propria înghețată, în confortul casei. Totodată, poți face suficientă cantitate pentru familia și prietenii tăi, care vor fi încântați de efortul culinar depus. Vei avea nevoie de un mixer manual, câteva boluri, patru ingrediente și bună dispoziție.

Vei vedea că nu este neapărat necesară o mașină de înghețată pentru ca ceea ce ai făcut tu, să dispară într-un timp foarte scurt. Majoritatea înghețatelor de casă au o bază de cremă de ou care este ulterior pregătită cu multă grijă. În acest caz însă, lucrurile stau mult mai simplu și merg mult mai rapid.

rețetă înghețată
Poti adauga diferite arome la baza de inghetata rezultata

Ingredientele de care ai nevoie

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru a prepara înghețata de casă sunt unele pe care le poți găsi în orice magazin. Astfel, vei avea nevoie de:

  • smântână de gătit;
  • frișcă;
  • lapte condensat îndulcit;
  • extract de vanilie.

Această bază de înghețată este pentru înghețata de vanilie, însă poți utiliza și diferite arome în cazul în care dorești să ai parte și de un alt gust. Ceea ce va trebui să faci este să bați smântâna de gătit. Apoi, adaugă frișca în laptele condensat îndulcit și extractul de vanilie. După preferințe, adaugă și celelalte amestecuri de arome, fiind cel mai optim moment pentru a-ți ”personaliza” înghețata de casă.

După ce ai finalizat procesul bazei de înghețată, vei avea nevoie de recipiente pentru îngheț. Cele mai recomandate sunt recipientele metalice, fiind un conductor mai bun al temperaturii în comparație cu vaslee din sticlă. Dacă vei face acest preparat mai des, recomandat ar fi să iei în calcul investiția într-un astfel de recipient. Mai departe, ceea ce va trebui să faci este să adaugi compoziția la congelator.

Urmăriți Impact.ro și pe