Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din casă cu bicarbonatul de sodiu. Trucul simplu și extrem de eficient

Madlen Moraru 15.06.2020, 13:23
Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din casă cu bicarbonatul de sodiu. Trucul simplu și extrem de eficient

Mirosul neplăcut din casă se poate elimina cu bicarbonat de sodiu în mod eficient. Soluția foarte simplă prin care puteți scăpa de această problemă costă puțin și este accesibilă.

Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din casă cu bicarbonatul de sodiu

Pulberea de bicarbonat poate elimina mirosurile neplăcute din casă în totalitate. Soluția este una ieftină și pe care o puteți aplica atunci când întâmpinați o situație total neprevăzută. Totodată, bicarbonatul este foarte util și pentru a scăpa de mirosurile, dar și petele de pe covor sau parchet cauzate de animalele de companie.

Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din casă cu bicarbonatul de sodiu. Trucul simplu și extrem de eficient
Bicarbonatul de sodiu reprezintă o metodă naturală prin care puteți scăpa de mirosurile neplăcute din casă

Odorizantul natural cu bicarbonat se poate pune în funcțiune rapid dacă aveți de-a face cu pete pe covor, fie cu mirosurile care au intrat în țesături. Pentru că are efecte nebănuite asupra materialelor textile acest praf vă vine în ajutor când nu puteți scăpa sub nicio formă de o asemenea problemă. Mai mult, bicarbonatul poate fi presărat și direct în teniși sau în orice pereche de încălțăminte și le poate face ca noi.

Trucul simplu și extrem de eficient

Pregătirea pulberei de bicarbonat durează doar cinci minute, însă asigură un miros fresh îndelungat. Un astfel de odorizant poate fi pregătit folosind câteva ingrediente accesibile și poate fi plasat chiar și în frigider, fie în alte locuri din casă în care există mirosuri grele. De asemenea, poate absorbi și aburii de la gătit dacă este pus într-un loc din bucătărie. Cantitatea respectivă trebuie schimbată în mod regulat la câteva zile.

Se pregătește o ceașcă plină cu bicarbonat de sodiu care se toarnă mai apoi într-un borcan curat, fie într-un recipient la alegere. Acesta este principalul ingredient al odorizantului pregătit în casă, după care se adaugă 10-15 picături de uleiuri esențiale, după preferințe. Puteți opta pentru unul cu lavandă, portocale sau mentă pe care să îl picurați direct în recipient. Se mai adaugă și ierburi aromatice uscate, dupa care se pune capacul și se scutură cu putere borcanul. Poate fi plasat oriunde în casă și se scoate capacul. Acest amestec va capta toate mirosurile neplăcute, potrivit rtv.ro.