Cum poți să îți iei liber de la serviciu ca să ai grijă de copilul tău. Condițiile care trebuie îndeplinite

Iancu Andreea 14.09.2020, 14:08
Cum poți să îți iei liber de la serviciu ca să ai grijă de copilul tău. Condițiile care trebuie îndeplinite

Revenirea la școală și la grădiniță în contextul pandemiei ridică o mulțime de semne de întrebare pentru părinți. Copiii se pot îmbolnăvi sau, și mai rău, unitatea școlară se poate închide din pricina unor cazuri de infectare cu Covid-19. Astfel, în situația în care unul dintre membrii familiei este nevoit să rămână acasă cu copilul, părinții pot apela la ajutorul statului. Potrivit unui nou act normativ, unul dintre părinți își va putea lua liber de la serviciu.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a-ți lua liber de la serviciu

Doar un singur părinte poate beneficia de acest ajutor din partea statului. Astfel, zilele libere sunt acordate de către angajator unuia dintre membrii familie, care va rămâne să aibă grijă de copil. Această regulă se aplică în cazul familiilor cu copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani. De asemenea, copiii trebuie să se regăsească înscriși la o unitate de învățământ sau într-o unitate școlară antepreșcolară.

Totodată, aceste zile libere pentru unul dintre părinți se aplică în cazul în care unitatea școlară se închide din pricina cazurilor de Covid-19. Părinții nu își pot lua liber de la serviciu dacă elevul participă la școala online.

Conform avocatului Andrei Talamba, citat de mediafax.ro, părintele care va rămâne să îngrijească copilul trebuie să respecte mai multe condiții.

„Să fie angajat, să nu fie în concediu de maternitate, să nu fie celălalt părinte aflat într-o formă sau alta de concediu plătit. Să fie întreprinsă toată procedura de formularistică. Aceste sume se suportă de la bugetul de stat, altfel e într-adevăr o cheltuială pentru angajator. Nimeni nu poate contesta acest lucru. Însă sumele achitate angajaților, ca și cum ar fi zile libere plătite, urmează să fie recuperate de la bugetul de stat. „, explică avocatul.

Ce se întâmplă dacă angajatorul refuză să ofere zilele libere foto - Pexels
Ce se întâmplă dacă angajatorul refuză să ofere zilele libere
foto – Pexels

Care sunt obligațiile angajatorului

Din păcate, mulți angajați sunt sceptici în privința aplicării acestei noi legi. Potrivit unui părinte, citate de mediafax.ro, cel mai probabil bugetarii vor putea beneficia de acest ajutor din partea statului. Mulți patroni din mediul privat vor evita să acorde zile libere părinților.

„Patronul nu va dori să ne plătească. Am înțeles că se vor deconta niște bănuți, însă știm foarte bine că statul decontează târziu. ITM-ul, în majoritatea litigiilor care au existat între angajați și angajatori, nu a luat decizii în favoarea angajatului. Este o lege probabil ceva mai potrivită pentru bugetari, însă pentru noi, cei din sistemul privat, nu ne protejează sub nicio formă”, Mihaela Tucaliuc, părinte.

Totuși, în situația în care angajatorul refuză să acorde acest drept angajatului său, patronul va fi sancționat contravențional cu o amendă. De asemenea, în cazul unui litigiu între părți, angajatorul ar putea fi obligat să plătească prejudiciile cauzate angajatului, în urma refuzului.

Urmăriți Impact.ro și pe