Cum poți obține ziua liberă pentru vaccinare acordată de Guvern. Angajatorul nu are voie să te refuze

Stan Filon, Ciprian Ioana 28.07.2021, 16:05
Cum poți obține ziua liberă pentru vaccinare acordată de Guvern. Angajatorul nu are voie să te refuze

Mulți români se întreabă cum pot obține ziua liberă de la serviciu pentru vaccinare. Legea 221/2021 prevede o zi liberă care se acordă pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât angajaților din sectorul privat, cât și celor din sistemul public.

Cum poți obține ziua liberă pentru vaccinare acordată de Guvern

Pentru a beneficia de o zi liberă acordată de Guvern angajaților care aleg să se vaccineze împotriva coronavirului, aceștia trebuie să facă o cerere în acest sens către angajator, iar acesta nu are voie să îl refuze, fiind obligat prin lege să acorde liberul respectiv.

Trebuie știut că această zi liberă se acordă la cerere, și nu din oficiu, salariatului. Astfel, lucrătorul va trebui să înainteze angajatorului o cerere scrisă, fie că este pe hârtie, fie în format electronic, prin care să specifice data la care vrea să beneficieze de această zi liberă, în funcție de posibila programare de la medic. Trebuie specificat faptul că ziua liberă va fi acordată doar în baza adeverinței de vaccinare.

Cum poti obtine ziua libera pentru vaccinare acordata de Guvern
Cum poti obtine ziua libera pentru vaccinare acordata de Guvern

De câte zile libere poate beneficia un angajat

În funcție de vaccinul ales pentru iunizare, angahatul de la stat sau privat trebuie să depună o cerere sau două către angajator prin care să ceară zilele libere. La fel de bine poate depune o singură cerere în care să specifice ziua liberă pentru prima doză de vaccin, cât și pentru rapel.

Cu toate acestea, liberul va fi acordat salariatului în urma unei consultări cu angajatorul, astfel încât să nu fie afectată activitatea de zi cu zi a firmei, lucru prevăzut deja de Legea 221/2021. Mai mult decât atât, angajații îți pot lua o zi liberă de la serviciu și în cazul în care au copii sub 18 ani care aleg să se imunizeze sau persoane cu dizabilități până în 26 de ani. Condiția impusă de lege este ca celălat părinte să nu fi cerut deja o zi liberă în același scop.

Legiuitrul a specificat faptul că, spre deosebire de liberul pentru vaccinare cerut pentru sine, care poate fi acordat în altă zi decât cea în care se vaccinează propriu-zis, când salariatul va însoți minorul sau copilul cu dizabilități la vaccinare, exact acea zi va fi liberul care va putea fi cerut angajatorul, nu o altă zi ulterioară. Angajatorii nu pot refuza acordarea liberelor pentru vaccinarea COVID-19 și sunt obligați să plătească integral acele zile libere.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...