Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de dezinfectant în casă. Întrebuințări nebănuite în gospodărie

Diana Radu 24.03.2020, 12:59
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de dezinfectant în casă. Întrebuințări nebănuite în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări și de proprietăți, cum ar fi faptul că poate fi folosit pe post de dezinfectant. Astfel, îți poți curăța casa de bacterii și virusuri cu ajutorul acestui ingredient magic.

Bicarbonatul de sodiu, soluția excelentă pentru a-ți dezinfecta casa

Având în vedere pandemia pe care o traversează România un aspect foarte important este păstrarea igienei corporale, dar și a casei sau a obiectelor pe care le atingem în mod frecvent, cum ar fi tastatura, telefonul, telecomanda, etc.

bicarbonat de sodiu, dezinfectant, curatenie, casa
Bicarbonatul de sodiu, soluția excelentă pentru a-ți dezinfecta casa

Astfel, în lipsa unui dezinfectant gel, al unor șervețele dezinfectante sau a altor soluții care ar putea elimina bacteriile, putem folosi bicarbonatul de sodiu. În acest sens, e nevoie să prepari o soluție din bicarbonat și apă caldă, iar cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete, poți curăța suprafețele dorite. Ulterior, este necesar să se repete acțiunea de curățare însă doar cu o cârpă curată și umedă, pentru a elimina surplusul de bicarbonat de pe obiecte.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic, a cărui formulă NaHCO3 este cunoscută atât in industria alimentară, cât și în cea cosmetică sau în cea a soluțiilor destinate cuățeniei. Iar datorită proprietăților sale antibacteriene, poate fi utilizat cu succes și pentru sterilizarea biberoanelor sau a vaselor.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile din cutiile în care ai depozitat mâncarea și chiar și din frigider. Tot ce trebuie să faci este să plasezi un recipient cu bicarbonat de sodiu într-un colț al cutiei sau al firigiderului, iar acesta va absorbi toate mirosurile neplăcute.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta și la curățarea băii, bucătăriei, a gresiei și la reîmprospătarea unor obiecte vestimentare. Pentru ultimul aspect poți pune bicarbonat de sodiu într-un săculeț pe care îl poți poziționa în dulap. Astfel, hainele tale ăși vor păstra mirosul proaspăt de detergent.

Urmăriți Impact.ro și pe