Ce se întâmplă dacă ții mâna mai mult de 5 minute în bicarbonat de sodiu

Daria Petrescu 18.03.2020, 09:21
Ce se întâmplă dacă ții mâna mai mult de 5 minute în bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se află, de cele mai multe ori, în fiecare casă şi este folosit mai ales la gătit. De asemenea, este foarte bun la curăţat. Însă, există și mici secrete legate de acest ingredient. Cum ar fi, ce se întâmplă, dacă ții mâna mai mult de 5 minute în celebrul praf.

Ține mâna mai multe de 5 minute în bicarbonat de sodiu și vezi rezultatul

De asemenea,  bicarbonatul are numeroase beneficii şi atunci când este utilizat în scopuri cosmetice. Puțini sunt cei care știu ce se întâmplă dacă ții mâna mai mult de 5 minute în bicarbonat de sodiu. Ei bine, nu se întâmplă nimic grav, ci, dacă faceți acest lucru, degetele se încrețesc.

Ce se întâmplă dacă te speli pe faţă cu bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu exfoliază pielea, te scapă de impurităţile care se depun pe faţă pe parcursul zilei, curăţă porii şi elimină excesul de sebum, contribuie la eliminarea coşurilor, a punctelor negre şi inhibă apariţia altor erupţii, deschide și luminează tenul, ajută la eliminarea petelor cauzate de soare, te scapă de iritaţii şi mâncărimi, echilibrează PH-ul natural al pielii şi estompează cearcănele.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a curăţa dinţii
Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a curăţa dinţii

Care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru dinţi?

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a curăţa dinţii şi de a elimina placa bacteriană. Te scapă deci de neplăcuta necesitate de a merge la dentist pentru detartraj. De asemenea, te scapă de inesteticele pete de pe dinţi, cauzate de cafea sau tutun şi la eliminarea respiraţiei neplăcute.

Beneficiile bicarbonatului

Scade aciditatea gastrică

Din cauza stilului de viaţă dezordonat şi a alimentelor de proastă calitate consumate, multe persoane tind să aibă în organism un PH acid, în loc de alcalin. Consecinţa este gastrita, apariţia acidităţii gastrice, a unei asimilări defectuoase a nutrienţilor şi blocarea toxinelor în organism.

-Calmează durerile şi arsurile gastrice

Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice şi pentru durerile de stomac. O lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă, va calma durerile şi arsurile la nivelul tractului digestiv.

-Combate gripa şi răceala

Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală.

Tratează candida

Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic, prin urmare poate lupta împotriva candidozei ce apare în cavitatea bucală, în gât și în interiorul și în zona genitală. Se recomandă gargară cu apă şi bicarbonat pentru gură şi gât şi spălături cu apă călduţă şi bicarbonat pentru zonele intime.

Previne infecţiile urinare

O jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă se spune că ar fi reţeta care te scapă de infecţiile urinare. Bicarbonatul are rol antiinflamator şi este capabil să elimine bacteriile ce au provocat infecţia.

Tratează ciuperca piciorului

Prepară o pastă din 2 linguri de bicarbonat şi o lingură de oţet de mere, pe care o aplici apoi pe zonele afectate, o laşi să acţioneze 5 minute şi apoi clăteşti. Repetă procesul zilnic, până la însănătoşire.

Sau, prepară o baie pentru picioare din apă şi oţet de mere în cantităţi egale în care pui 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi înmoaie picioarele în amestec timp de 20 de minute. Repetă zilnic procesul, până la însănătoşire.

Tratează aftele

Fă gargară cu apă şi bicarbonat de sodiu şi vei scăpa de aftele bucale, vei trata eventualele răni şi chiar respiraţia neplăcută.

Urmăriți Impact.ro și pe