Cum pot intra românii în Kaufland cu noile restricţii. Magazinul a făcut anunţul

Beatrice Dumitru 27.10.2021, 14:33
Cum pot intra românii în Kaufland cu noile restricţii. Magazinul a făcut anunţul

Pe 25 octombrie au intrat în vigoare noile restricții impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Anumite activițăți au fost limitate de certificatul verde pentru Covid-19, printre care și accesul în magazine. Astfel, persoanele nevaccinate pot intra doar în farmacii și magazine alimentare.

Condițiile în care pot intra românii în Kaufland

Potrivit noilor restricții, magazinele au fost obligate să-și schimbe programul și să închidă mai devreme, la ora 21:00, pentru că o oră mai târziu începe carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. În mall-uri, clienții nu pot intra decât dacă prezintă certificatul verde.

În centrele comerciale accesul se face diferit. Persoanele care nu sunt imunizate au voie doar în magazinele cu produse alimentare de primă necesitate, dar care nu se află în interiorul centrelor comerciale. În aceste condiții, Kaufland a decis să nu impună prezentarea certificatului verde pentru accesul în magazin.

Cum pot intra românii în Kaufland cu noile restricţii. Magazinul a făcut anunţul
Noile restricții schimbă regulile magazinelor. 

În magazinele Kaufland accesul se face tot timpul conform reglementărilor legale. Astfel, acestea stipulează faptul că „pentru accesul în unitățile de alimentație publică în care se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice, aflate în afara centrelor comerciale nu este necesară prezentarea certificatului verde”. Astfel, pentru intrarea în magazinele Kaufland din toată țara, nu este necesar să prezentați vreun document,” au precizat reprezentații Kaufland.

Programul Kaufland conform noilor restricții

  • Luni – Sâmbătă: 7:30-21:00
  • Duminică: 8:00 – 21:00

Restricțiile care au intrat în vigoare pe 25 octo9mbrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis noi măsuri în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, certificatul verde Covid-19 este obligatoriu la intrarea în centrele comerciale, inclusiv în magazinele neesențiale, masca de protecție trebuie purtată și pe stradă, evenimetele private sunt interzise, iar carantina de noapte a fost reintrodusă în toată țara.

De asemenea, în clădirile publice și instituțiile oficiale este necesar certificatul verde pentru vizitatori. Și la piscine, săli de fitnes, săli de jocuri sau săli de sport este obligatorie prezentarea certificatlui verde.

Urmăriți Impact.ro și pe