Raed Arafat, despre restricţii. De ce doar persoanele vaccinate au voie să iasă din casă după ora 22. Aşa se completează declarația pe propria răspundere

Stan Filon 22.10.2021, 17:24
Raed Arafat, despre restricţii. De ce doar persoanele vaccinate au voie să iasă din casă după ora 22. Aşa se completează declarația pe propria răspundere

Secretarul de Stat Raed Arafat a vorbit în urmă cu scurt timp despre măsurile luate de autorități pentru a stopa dezastrul din spitale, unde sute de români mor în fiecare zi, după ce se infectează cu coronavirus. Masca devine obligatorie peste tot, iar la mall se va intra doar cu certificat verde. Vedeți mai jos care sunt celelalte restricții impuse de autorități!

Raed Arafat a vorbit despre ultimele restricţii impuse de autorități

Autoritățile din România au venit cu noi restricții, după ce valul patru al pandemiei a lovit puternic țara noastră. Secretarul de Stat Raed Arafat a lăsat să se înțeleagă faptul că România nu a fost pregătită pentru valul patru al pandemiei de coronavirus și așa am ajuns ” într-o situaţie de dezastru pentru că cererea e mai mare decât “armele” pe care le avem la îndemână!”, după cum a spus Raed Arafat.

Iată principalele declarații făcute de secretarul de Stat: “Masca redevine obligatorie peste tot, singurele activităţi din exterior care rămân fără mască sunt cele care ţin de activităţile sportive individuale. Măsurile de acum nu trebuie să fie la fel ca cele de la începutul pandemiei. În mall, accesul se va face doar cu certificate. În unităţile de cazare, la fel. Romanii vor merge la ghişee doar cu certificatul verde. 

Raed Arafat a vorbit despre ultimele restrictii impuse de autoritati
Raed Arafat a vorbit despre ultimele restrictii impuse de autoritati

La mall de va merge doar cu certificat verde

Măsurile sunt luate pentru a reduce contactul şi mobilitatea. Suntem într-o situaţie de dezastru pentru că cererea e mai mare decât “armele” pe care le avem la îndemână! Puteam evita situaţia dacă ne vaccinam într-un număr mare. După 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative pentru că acestea din urmă se pot îmbolnăvi. Aceştia pot face forme grave, pot ajunge rapid la ATI, spre deosebire de vaccinaţi.

Nu avem o criză de seringi, totul se verifica, stocurile erau în regulă. Singurul lucru pozitiv din ultima perioadă este faptul că a crescut numărul de persoane vaccinate. Am trecut de 60.000 de vaccinări pe zi. Despre vaccinarea obligatorie s-a discutat mult, exista o lege care urmează să fie dezbătuta în Parlament cu privire la imunizarea parlamentarilor.

Copiii sub vârsta de vaccinare vor putea intra în malluri doar însoţiţi de o persoană care prezintă certificat verde. La biserică, se va sta la o distanţă de 2 metri. Nu se iau alte măsuri, nu închidem activităţile religioase”, a spus Arafat.

Așadar, toată România intră în carantină de noapte începând de luni, 25 octombrie, iar românii care vor mai putea ieși din casă după ora 22:00 sunt cei vaccinați. Nevaccinații care ies din case după această oră trebuie să o facă doar cu un motiv întemeiat și doar după ce au completat declarația pe proprie răspundere. Aceasta trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Urmăriți Impact.ro și pe