Cum păstrezi ouăle în frigider pentru a fi proaspete mai mult timp. Trucul dezvăluit de gospodine

Elena Avramescu 12.06.2022, 11:47
Cum păstrezi ouăle în frigider pentru a fi proaspete mai mult timp. Trucul dezvăluit de gospodine

Mai multe tipuri de alimente nu pot să fie păstrate pentru prea mult timp în frigider, de aceea este important ca etichetele să fie verificate constant. Printre cele mai neglijate alimente sunt ouăle, cu toate că au un loc special amenajat în frigider. Secretul pentru a nu avea probleme de sănătate este să fie menținută o temperatură constantă în frigider pentru ca acestea să se păstreze intacte.

Modalitatea corectă prin care se depozitează ouăle în frigider

Foarte multe persoane uită să mai arunce un ochi pe eticheta produselor din frigider înainte să fie consumate. Însă dacă ne dorim ca un aliment să fie păstrat corect timp mai îndelungat trebuie să știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm.

Cel mai comun aliment pe care toți oamenii îl au în frigider îl reprezintă oul. Ouăle pot fi ținute 20 de zile într-un loc răcoros la 15 de grade Celsius, iar după acest timp ele pot fi puse în frigider la 5 grade Celsius. Este extrem de importantă și poziția în care sunt puse, așa că este indicat să fie așezate cu vârful în jos, asta pentru a nu fi presat gălbenușul. În acest sens, ouăle pot fi păstrate și la temperatura camerei, însă și în frigider.

Atunci când vrem ca ouăle să fie păstrate în frigider, trebuie să le punem în interiorul aparatului frigorific, și nu pe ușă deoarece au nevoie constant de temperatura care se află pe rafturile din mijlocul frigiderului. Oul începe să se degradeze odată ce a fost ouat, iar membrana care înconjoară gălbenușul se poate sparge mai ușor.

De ce sa nu speli ouale. Nici prin cap nu ti-ar fi trecut asa ceva
Cum se pastreaza ouale in frigider

Cum se păstrează corect alimentele în frigider

În cazul în care vrem să păstrăm un aliment cât mai mult timp proaspăt în frigider trebuie să ținem cont de câteva trucuri utile. Astfel că temperatura din interiorul frigiderului nu trebuie să depășească 5 grade Celsius, iar brânzeturile și iaurturile trebuie depozitate pe raftul de sus sau cel din spate.

Carnea trebuie păstrată pe raftul de sus sau pe cel din mijloc, legumele și fructele trebuie puse în sertarele de jos, iar condimentele se pot depozita pe ușa frigiderului.

Motivul pentru care nu se pune mâncarea caldă în frigider

Dacă se prepară mereu mâncare în cantități mai mari, din care să mănânce întreaga familie vreme de mai multe zile, surplusul ajunge întotdeauna în frigider, tocmai de aceea trebuie să fim atenți la un detaliu foarte important. Însă aproape toată lumea știe că nu este bine să fie pusă mâncarea caldă în frigider. Majoritatea cred că nerespectarea recomandării poate duce la stricarea aparatului frigorific, însă adevărul este, de fapt, altul.

Specialiștii au spus ce se întâmplă, mai exact, în momentul în care se pune mâncare caldă în frigider. Astfel că în recipientul de depozitare, închis cu un capac, se va forma condens ca urmare a diferenței de temperatură, iar aburul apărut se va transforma apoi în picături de apă și gheață la suprafața alimentelor. În acest fel se vor favoriza apariția mucegaiului pe care riscăm să îl ingerăm și care ne-ar putea provoca probleme de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...