Cum o trimite Ion Țiriac pe Sorana Cîrstea la Olimpiadă, deși aceasta nu avea dreptul. Jucătoarea de tenis e iubita fiului său

Cristian Cojocaru 20.03.2021, 20:36
Cum o trimite Ion Țiriac pe Sorana Cîrstea la Olimpiadă, deși aceasta nu avea dreptul. Jucătoarea de tenis e iubita fiului său

De cele mai multe ori, în țara noastră nu contează  performanțele de care ești capabil cât contează pe cine cunoști, sau mai mult, iubita cui ești. Este și cazul tenismenei Sorana Cîrstea, care, deși nu avea dreptul să participe la Olimpiadă, iubitul acesteia, fiul lui Ion Țiriac, a făcut tot posibilul să participe în cadrul competiție.

Ion Țiriac o trimite pe Sorana Cîrstea la Olimpiadă

Sorana Cîrstea are o frumoasă relație cu fiul lui Ion Țiriac, șeful Federației Române de Tenis (FRT). Jucătoarea în vârstă de 33 de ani, locul 66 WTA, este una care dă dovadă de performanțe remarcabile pe terenul de tenis. Chiar și așa, pe baza regulamentului, Soraa nu întrunește condițiile de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

Pentru a putea reprezenta România în cadrul competiției, la proba de tenis, sportiva trebuie să îndeplinească două condiții. Prima constă în faptul că trebuie să se numere printre primele 56 de jucătoare din lume până la data de 7 iunie 2021, iar cea de-a doua cerință arată că sportiva trebuie să fi participat anterior la un număr minim de evenimente Fed Cup, de-a lungul ultimilor doi ani.

Astfel, jucătoarea de tenis nu corespunde nici primei, nici celei de-a doua condiții, luând în calcul faptul că s-a retras din echipa de Fed Cup în anul 2018. În aprilie 2018 a fost ultima dată când Sorana a reprezentat țara noastră în cadrul competiției care a avut loc la Cluj, iar atunci a jucat o partidă la dublu împreună cu Mihael Buzărnescu, în care au fost înfrânte.

Sorana Cîrstea a fost trimisă la Olimpiada de la Tokyo de către Țiriac
Sorana Cîrstea a fost trimisă la Olimpiada de la Tokyo de către Țiriac

”Din fericire, voi juca la Olimpiadă!”

În luna decembrie a anului 2018, Sorana Cîrstea a luat decizia de a renunța la echipa de Fed Cup. Această hotărâre a jucătoarea i-a făcut pe mulți să o pună pe seama conflictului pe care l-a avut cu Simona Halep. Astfel, dacă tenismena română nu întrunește condițiile de participare, cum este posibil ca Sorana Cîrstea să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Chiar înainte de a pleca spre Miami unde urmează să joace în cadrul unui tuneu Mandatory în perioada 22 martie – 4 aprilie, Sorana Cîrstea a explicat cum a putut fi posibil acest lucru.

”Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federaţie, am înţeles că s-a obţinut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc şi am spus ‘da!’. E o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată. Normal, vreau să joc, dacă s-a obţinut această derogare. N-am cerut-o eu, dar a venit din partea lor şi atunci m-am bucurat.” a declarat Sorana Cîrstea.

Urmăriți Impact.ro și pe