Motivul pentru care Simona Halep a făcut rapelul mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre situaţie

Stan Filon 19.03.2021, 09:36
Motivul pentru care Simona Halep a făcut rapelul mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre situaţie

Simona Halep a primit rapelul cu două zile mai devreme! Sportiva din România nu a fost nerăbdătoare să fie înțepată mai devreme, ci a grăbit puțin lucrurile deoarece trebuia să plece în Statele Unite ale Americii, la turneul de la Miami.

De ce s-a vaccinat Simona Halep mai devreme cu două zile

Așadar, Simona Halep nu a vrut să facă rapelul în aceeași zi în care urma să traverseze ocanul până la Miami, deoarece era posibil să se resimtă după ce de-al doilea vaccin, așa că a preferat să îl facă cu două zile mai devreme. Sportiva a mers la Institutul Cantacuzino din Capitală, unde asistentele i-au administrat rapelul de la Pfizer, cu două zile mai devreme.

Exceptând cazurile speciale, cum e situația Simonei Halep, rapelul celor care se vaccinează cu Pfizer se face la 21 de zile distanță de la prima doză. Va mai avea același efect rapelul, dacă este făcut mai devreme decât trebuie? Ei bine, cu un răspuns a venit Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Dr. Marius Nasta”.

De ce s-a vaccinat Simona Halep mai devreme cu două zile
De ce s-a vaccinat Simona Halep mai devreme cu două zile

Este eficient rapelul făcut mai devreme?

”Nu, nici vorbă de riscuri! Există o marjă de plus minus câteva zile în situații excepționale, care pot permite administrarea dozei mai devreme, cu atât mai mult cu cât știm că doamna Halep a și trecut prin infecție. Ea își face un rapel de siguranță, ca să aibă un număr de anticorpi suficient de mare. Nu sunt probleme”, a explicat Beatrice Mahler pentru gsp.ro.

Simona Halep a jucat ultima partidă oficială pe data  de 16 februarie, la Australian Open, când a fost învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 3-6. A suferit și o accidentare care a făcut-o să rămână acasaă. Vineri însă a plecat hotărâtă spre Miami după ce s-a recuperat.

”Mă duc la Miami. Îmi doresc tare mult să pot face câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum din nou o lună de pauză. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren”, a declarat Simona Halep pentru digisport.ro.

La ultima participare la turneul de la Miami, în 2019, Simona Halep a ajuns în sferturi la Miami, unde a fost eliminată de Karolina Pliskova, scor 5-7, 1-6. ”Știu că m-a durut puțin genunchiul, am avut și un bandaj. Pliskova a servit foarte bine, returul meu nu a fost atât de bun”, și-a amintit Halep despre acea partidă.