Dincolo de ingredientele proaspete pe care trebuie să le folosim de fiecare dată când pregătim o mâncare, un aspect esențial ca totul să iasă perfect este cantitatea lor. Însă nu toți avem un cântar electronic sau recipiente exacte pentru măsurarea cantităților. De aceea, trebuie să știi cum poți să măsori ingredientele fără cântar, astfel încât toate rețetele să îți iasă. Vei aplica aceste trucuri de fiecare dată când ești în bucătărie.
Dacă nu te numeri printre gospodinele cu experiență, care reușesc să pregătească mâncăruri delicioase fără să calculeze cantitățile, ci „din ochi”, trebuie să apelezi la ajutorul unui cântar de bucătărie. Acesta te ajută să măsori exact cantitățile, astfel încât să nu te trezești la final cu un preparat eșuat. Se poate întâmpla însă să nu ai un astfel de instrument în bucătăria ta și să fie nevoie să apelezi la câteva trucuri prin care să poți să măsori ingredientele fără cântar.
Multe dintre rețetele de prăjituri în special au nevoie de cantități exacte sau chiar foarte mici, pe care unele instrumente de măsurare nu le pot detecta. Poți calcula totul chiar și fără cântarul de bucătărie, dacă știi cum să măsori fiecare ingredient în unitățile potrivite, cu ajutorul unor instrumente pe care orice gospodină le are în preajmă. Iată cum poți stabili un echivalent între grame și litri cu ajutorul unei căni, a unui pahar sau a lingurii.
În funcție de instrumentele disponibile în bucătăria ta, poți să măsori făina pentru preparatele tale.