Cum măsori ingredientele pentru torturi şi prăjituri fără cântar. Trucul gospodinelor adevărate

Ana Anitoiu 18.08.2021, 15:11
Cum măsori ingredientele pentru torturi şi prăjituri fără cântar. Trucul gospodinelor adevărate

Pregătirea deserturilor poate duce la un fiasco, în contextul în care în cele mai multe rețete apar cantități exacte exprimate în grame și mililitri. Însă, cele mai iscusite gospodine au un truc pentru evitarea dezastrului. Iată cum măsori ingredientele pentru torturi şi prăjituri fără un cântar de bucătărie.

Cum poți să măsori cantitatea pentru cele mai populare ingrediente in torturi și prăjituri

Cele mai multe rețete de torturi și prăjituri conțin zahărul normal sau zahărul pudră și făina în lista de ingrediente. Astfel, dacă nu ai un cântar de bucătărie, trebuie să știi cum să măsori cantitățile exprimate în grame cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri.

Cum măsori cantitatea de zahăr normal și zahăr pudră

  • Un pahar de 250 ml de zahăr = 200 g
  • Un pahar de 250 ml de zahăr pudră = 190 g
  • O lingură de zahăr cu vârf = 25 g
  • O lingură cu vârf de zahăr pudră = 23 g
  • O lingură rasă de zahăr = 17 g
  • O lingură rasă cu zahăr pudră = 15 g

Cum măsori cantitatea de făină

  • Un pahar de 250 ml de făină = 160 g
  • O lingură cu vârf de făină = 25 g
  • O lingură rasă de făină = 12 g
  • O linguriță de făină = 7 g
Cum masori ingredientele pentru torturi si prajituri fara cantar. Trucul gospodinelor adevarate
Unt

Cum poți să măsori uleiul și untul pentru torturi și prăjituri

De asemenea, pe lângă celebra cremă de vanilie pentru prăjituri ce se pregătește cu unt sau clasicele clătite ce pot fi făcute cu unt sau cu ulei în compoziție, multe deserturi conțin aceste ingrediente. De obicei, dacă nu sunt respectate cantitățile menționate în rețete, rezultatul este compromis.

Cum măsori untul fără cântar

  • O cană de 250 ml de unt = 220 g
  • O lingură de unt = 25 g
  • O linguriță de unt = 10 g

Cum măsori uleiul fără cântar

  • Un pahar de 250 ml de ulei = 250 ml
  • O lingură de ulei = 20 ml
  • O linguriță de ulei = 5 ml

Echivalentele gramelor și mililitrilor în căni și linguri pentru alte ingrediente

Dacă unele prăjituri și torturi pot fi făcute cu miere în loc de zahăr, alte deserturi din bucătăria românească, precum cozonacii pufoși, conțin de obicei ingrediente precum cacao, nuci și mac. Printre ingredientele populare atunci când vine vorba despre ”ceva dulce” se mai numără și fulgii de ciocolată și laptele praf. Iată cum le măsori ca să ai rezultatul dorit.

  • O cană de 250 ml de miere = 360 g
  • O lingură de miere = 25 g
  • O cană mare de mac = 150 g
  • O cană mare de nuci măcinate = 265 g
  • O lingură de cacao = 20 g
  • O lingură de lapte praf = 15 g
  • O cană mare de nuci întregi = 160 g
  • O cană de fulgi de ciocolată = 180 g