Cum îți salvezi vasele arse sau murdare cu bicarbonat de sodiu. Minunile pe care le face produsul

Madlen Moraru 25.05.2020, 14:48
Cum îți salvezi vasele arse sau murdare cu bicarbonat de sodiu. Minunile pe care le face produsul

Poți să îți salvezi vasele arse sau murdare cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care ți-l prezentăm e foarte ușor de pus în practică. De asemenea, este cunoscut că pulberea miraculoasă poate fi achiziționată contra unei sume de bani foarte mici. Poate veni în ajutor și atunci când întâmpinați mirosuri neplăcute în casă, fiind un odorizant natural foarte eficient.

Cum îți salvezi vasele arse sau murdare cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are diverse întrebuințări practice. De aceea, poate deveni un aliat de nădejde și în curățarea vaselor din bucătărie. Tigăile și oalele care au diverse zone arse pot deveni ca noi, dacă sunt curățate corespunzător. Acest lucru este posibil prin intermediul unei soluții simple, ce are la bază ingredientul cheie.

Cum îți salvezi vasele arse sau murdare cu bicarbonat de sodiu. Minunile pe care le face produsul
Bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul oalelor vechi

Minunile pe care le face produsul în gospodărie

Petele de grăsime pot fi îndepărtate inclusiv de pe caserolele murdare. Ce trebuie să faceți este să preparați acasă o soluție pe bază de bicarbonat. Ingredientul se amestecă cu apă fierbinte și se poate aplica și ca atare, pe suprafețele problematice. În cazul vaselor arse, le puteți scoate ca noi, după o curățare în profunzime cu bicarbonat de sodiu. Trebuie să frecați părțile care au fost acoperite în timp de arsură puternică, fie de resturi întărite de mâncare.

Grăsimea întărită se poate „șterge” de pe oale cu ajutorul unei paste cu bicarbonat de sodiu și apă. Se poate aplica direct pe petele de grăsime și se freacă în profunzime pentru aproximativ 5-10 minute. Se lasă așa câteva minute, după care se clătește cu apă și vasul se șterge cu ajutorul unui prosop curat. Va deveni ca nou și puteți aplica această metodă de câte ori este necesar.

De asemenea, pentru situațiile în care mâncarea se arde în cratiță, puteți face și acel vas ca nou, cu puțin bicarbonat de sodiu. Pulberea se presară în vas, după ce acesta a fost umplut cu apă. Se fierbe așa preț de câteva minute, iar după răcire se poate curăța foarte ușor. Mai mult, în cazul în care întâmpinați pete inestetice de cafea, fie de ceai, și acestea se pot îndepărta foarte simplu cu o soluție pregătită în casă. Pe un burete umed presărați puțin bicarbonat de sodiu și spalăți așa vasul care a fost afectat. Și vasele din inox pot fi lustruite cu ajutorul pulberei albicioase și a unui burete curat și umezit puțin. Trebuie frecate cu o putere redusă, însă bicarbonatul nu va lăsa urme sau zgârieturi.

Urmăriți Impact.ro și pe