Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet, trucul perfect în curățenie. La ce folosești soluția

Diana Radu 20.05.2020, 10:59
Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet, trucul perfect în curățenie. La ce folosești soluția

Bicarbonatul de sodiu combinat cu oțet este soluția perfectă pentru a lupta cu murdăria din casa ta. Astfel, locuința ta va străluci din nou. În plus, aceasta este o aletrnativă mult mai ieftină și mai naturală a produselor speciale de curățenie din comerț, dar care promite aceleași rezultate.

La ce poți folosi soluția cu bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet

Pentru a curăța și a dezinfecta podelelor. În acest sens va trebui să puneți o ceașcă de bicarbonat de sodiu și un strop de oțet în găleata de la mop. În soluția obținută se înmoaie mopul sau un burete și se freacă suprafețele dorite. În cazul în care mai rămân pete, puteți amesteca puțin suc de lămâie cu bicarbonat.

Pentru a îndepărta urmele de de grăsime. Dacă vrei să scapi repede de petele de grăsime din bucătărie, tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă de bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Acest amestec se aplică pe pată și se lasă să acționeze timp de cel puțin cinci minute, după care se freacă cu un burete abraziv și se șterge cu o cârpă curată.

bicarbonat de sodiu, otet, curatenie, oglinzi, geamuri
La ce poți folosi soluția cu bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet

Pentru a curăța geamurile și oglinzile. Toate gospodinele știu cât de greu este să ștergi geamurile din casă fără a lăsa urme pe acestea. Ei bine, cu ajutorul unei lingurițe de bicarbonat și al uneia de oțet alb, acest lucru nu va mai fi o problemă. Cele două ingrediente se amestecă cu o cană de apă caldă și se pun într-un recipient pulverizator. Înainte de a pulveriza pe geamuri, soluția se agită bine, apoi se șterge cu o cârpă curată.

Pentru a curăța cuptorul din bucătărie. Se presară bicarbonat de sodiu pe suprafețele murdare, după care se pulverizează apă și se lasă soluția să acționeze peste noapte. A doua zi se îndepărtează soluția cu o lavetă umedă și curată.